Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

09 oktober 2007

Jiglu tagt intelligent weblogs

Als je niet door je weblog provider wordt voorzien van automatisch gegegeneerde tag clouds (op eigen domeinen gehoste Blogger accounts, zoals die van mij, hebben die handicap), is Jiglu een fraai alternatief. Een enkele scriptregel in het template is voldoende voor een widget aan de zijkant tussen de Twitter timeline en de tv-gids, dat van de nu aanwezige blog content kan vertonen:
- topics (welke onderwerpen staan nu centraal)
- people (welke mensen worden er genoemd)
- events (naar welke events wordt verwezen)
- links (welke externe koppelingen staan er)

In een zogenaamde Tag Map (aanklikbare blokken als variant op een tag cloud) kun je blog postings kiezen en in een overlay als preview zien.

Zodoende kun je snel gerelateerde postings bij elkaar sprokkelen. Zie het als extra ten opzichte van de Lijit content zoekfunctie bovenin de weblog.

En wil je bijvoorbeeld weten over welke personen ik in de loop der jaren geblogd heb, bekijk dan de people map.

Jiglu stopt hier niet, maar biedt ook spaces, wiki pagina's vergelijkbaar met Live spaces van MSN, de Yahoo! groups, etc. Conceptueel niet vernieuwend, en ook behoorlijk 'verborgen' op de site.

Heb na het installeren van het script wel enkele dagen geduld met Jiglu. De bot moet je site natuurlijk wel crawlen voordat 'intelligente' tags getoond kunnen worden.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker