Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

18 oktober 2007

Een blik in de toekomst

De heftige bewegingen in internettechnologie en toepassingen ervan leidt menig futurist tot beschouwingen. Veelal zijn het projecties van de status quo met hier en daar wat veranderingen, je moet immers een vertrekpunt hebben, dat nog associeert met bekende concepten. Waren we enkele jaren geleden nog bang voor de potentieel alleenheerser Microsoft (Bill Gates had als rijkste man ter aarde en tevens grootste weldoener al snel een wolf in schaapskleren markering), nu zegt menigeen af te stevenen op een Google Everywhere.

Marcel Bullinga van Futurecheck ziet in 2020 een Zilveren Eeuw en 3 boosters voor welvaart en innovatie: de transparante, intelligente en virtuele wereld. Onderstaand filmpje geeft een korte impressie.

Het is ook wel grappig even terug te blikken. Digital Equipment (DEC)'s toekomstvoorspelling uit 1994 is vermakelijk om te zien. Zo zag het web er 10 jaar geleden uit. Wat vliegt de tijd!


----------------
In de mediaspeler: Pink Floyd - Comfortably Numb (1994 Digital Remaster)
via FoxyTunes

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker