Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

22 oktober 2007

DRM-free MP3 concurreert

Of DRM-free MP3's (dus zonder Digital Rights die MS Mediaplayer voor je moet downloaden, controleren en bij afspelen op je andere computer promopt weigert) de killer app of doodsteek voor iTunes, en dergelijke zijn, weet ik niet, maar boeiend zijn recente ontwikkelingen wel.

Op amazonmp3.com zijn ruim 2 miljoen MP3's van meer dan 180.000 artiesten bijeengebracht. 20.000 grote en independent labels leverden de 256kbs MP3 bestanden. De meeste songs kosten tussen $0.89 en $0.99, complete albums moeten $5.99-$9.99 kosten. Momenteel kunnen alleen Amerikaanse klanten gebruik maken van dit aanbod.

Vanzelfsprekend is Amazon zo aardig de bestaande persoonlijke Recommendations ook aan te bieden bij de MP3s. Meer uitleg vind je op de Getting started pagina.

EMI deed de afgelopen maanden via Yahoo!Music de eerste vingeroefeningen met DRM-free MP3 downloads.

iTunes verlaagde onlangs de prijzen tot $0.99 voor DRM-free tracks in een poging om Amazon bij te houden. Gezonde concurrentie werkt prijstechnisch gunstig voor de consument. iTunes werkt met het Plus abonnement en claimt nu 's werelds grootste aanbod van DRM-free MP3's te hebben.

----------------
In de mediaspeler: DJ BoBo - Let The Dream Come True (2002)
via FoxyTunes

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker