Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

03 oktober 2007

De levenscyclus van een jeugdkerk

Begin deze eeuw waren jeugdkerken 'hot', vanzelfsprekend bij de jeugd als bezoeker/deelnemer, maar ook bij de vertegenwoordigers van gewone kerken die leedzaam toezagen hoe hun jeugd en de rand- en buitenkerkelijken letterlijk en figuurlijk uit hun dak gingen bij samenkomsten onder wervende titels als Godfashion (Vieren, verbinden, vernieuwen), What'sUp (pagina werkt al niet meer), Baan7 en dergelijke.

Zondag 16 september vierde het Zwolse Godfashion, tot voor kort met 2000 jongeren de grootste jeugdkerk in Nederland, de laatste samenkomst. Het bezoekersaantal liep de laatste tijd terug tot enkele honderden, het aantal vrijwilligers van 120 tot 30. Godfashion is niet de enige met een vergrijzingsprobleem. De jeugd wordt immers volwassen, gaat gezinnen stichten en stelt daarmee andere eisen aan beleving van het christelijk geloof dan in de status single & searching. Ook zijn reguliere kerken meer voor de eigen jeugd gaan doen en betrokken ze de jeugd in de organisatie en inrichting van de kerk of gemeente.

En zo heeft specialiseren ook z'n nadeel, namelijk een productlevenscyclus.

Voor de laatste viering van GodXP in de Wiekstee in Baalderveld bij Hardenberg kun je zondag 7 oktober 19u terecht.
In Meppel maakt What's Up? een doorstart (info via nieuwe site op www.whatsupmeppel.nl.
En voor jongeren in Ommen en omgeving wordt elke maand een God's Event gehouden. Vrijdagavond 5 oktober ben je welkom in de Kern aan de Bouwstraat. Meer info op www.evango.nl.

Labels:

2 Comments:

At 4 oktober 2007 18:39, Blogger Bart said...

WhatsUp?! Meppel heeft zojuist een nieuwe start gemaakt. Hopelijk in een lange levenscyclus

http://www.whatsupmeppel.nl

 
At 7 november 2007 19:53, Anonymous Anoniem said...

Dit is zeker de bedoeling Bart!
en dat gaat ook lukkken met God aan onze zeide!

we zijn nog aan het groeien, maar dat blijven we altijd!

iedereen is welkom! elke eerste vrijdag van de even maand!

www.whatsupmeppel.nl

 

Een reactie plaatsen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker