Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

17 oktober 2007

Bij nader inzien

Ik blog regelmatig enthousiast over nieuwe toepassingen. Bij eerste gebruik lijken ze heel wat. Bij nader inzien schift ik ook weer genadeloos. Eerlijk is eerlijk, en daarom een blik op programma's en andere toepassingen, waarvan ik inmiddels weer afscheid genomen heb of spaarzaam gebruik maak.

Spock
Nooit over geblogd, maar een poos geleden wel een account genomen op Spock. Het web 2.0 programma pretendeerde de contacten op de diverse sociale netwerken aan elkaar te verbinden, maar zichtbaar is slechts een alfabetisch geordende lijst van contacten, waarop je moet doorklikken om bekende gegevens (want je kent je vrienden ;-)) te zien.

Pownce
In juli 2007 beschreef ik Pownce als Twitter meets MSN. Na enkele zakelijke collega's te hebben toegevoegd als vriendjes en in de loop der tijd Pownce alleen gebruikt te hebben als linklijst van elders opgevoerde profielen, blijft de eigenlijke functionaliteit van Pownce, chatten, file swapping, social networking, onbenut.

ajaxWindows
Leek in september 2007 een leuk idee, maar een vervanging van Windows is ajaxWindows allerminst. Traagheid troef, en dus een flop.

ShoutLife
Het christelijk en gekuiste alternatief voor Myspace en Facebook heeft sinds de start van mijn account in januari 2007 nooit die vlucht genomen die Myspace wel kende. Ondanks de vlotte interactie blijft de vriendenkring op Shoutlife een select gezelschap.

Jello.dashboard
Het in september 2007 beschreven Outlook hulpmiddel jello.Dashboard zorgde voor teveel vertraging in Outlook zelf, en vanwege de dubbele categorisering van taken (contexts en projects) voor een overdaad aan administratie. Ik plan de volgende acties weer als vanouds in Outlook Tasks.

----------------
In de mediaspeler: Jeremy Camp - Beautiful One (Live Audio)
via FoxyTunes

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker