Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

25 oktober 2007

Advanced Engagement Management 2 - donderdag

Opnieuw een prijs gewonnen met de dagelijkse quiz in de Talent on the spot krant. Gisteren een Capgemini rugby wereldkampioenschap 2007 shirt, vanochtend een rugzak. Benieuwd wat er morgen in het vat zit.
Na een plenaire ochtendsessie over de I3 strategie was het opnieuw leiderschap belichten vandaag. Actief luisteren, geven van feedback en coaching principes kwamen voorbij en konden we oefenen in rollenspelen. Als ervaren projectmanagers en loopbaanbegeleiders zijn de situaties herkenbaar en blijft oefenen op 'lastige situaties' nuttig.

Facilitator in spe Karl uit Noorwegen zorgde om 12.30u zelf maar voor de groepsfoto, aangezien onze maag rammelde en de 'officiële' fotograaf op zich liet wachten.

's Middags in een rollenspel mocht ik als engagement manager een stuurgroep te lijf, waarbij de voorzitter/opdrachtgever opzettelijk zwak was en zijn stuurgroep absoluut niet stuurde, terwijl natuurlijk wel de ene na de andere bom richting het afgesproken projectplan werd gestuurd.
Na verdere lessen in teamvorming en communicatie was het tijd voor een speelse afsluiting. De logische puzzel over een man op een foto had ik met m'n team snel opgelost, en we bleken als Nederlanders ook erg goed in het maken van papieren vliegtuigjes die het in de lucht lang volhouden. Iets van Anthony Fokker is in onze genen gebleven.

Na een herschikking van de coupons voor alcoholica in de bar (ik heb er maar 4 weggegeven aan een dorstige landgenoot), is het vanavaond tijd voor diner, een quiz, waaraan we met 2x4 man gaan meedoen.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker