Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

17 september 2007

De volgende actie

Na afgelopen weekend Doe het nu!, de Nederlandse vertaling van David Allen's Getting Things Done gelezen te hebben (eigenlijk wel apart na het laatste jaar al diverse posts gewijd te hebben aan het onderwerp, een soort read the blogs, don't wait for the book), was het tijd voor een aantal volgende acties. Een dergelijk boek lezen zonder opvolging is als de hoorder zonder daden, waarvoor de Nieuwtestamentische briefschrijver Jacobus tegen waarschuwt.

Een aantal maanden geleden heb ik de trial versie van de GTD add-in voor MS Outlook geprobeerd, maar de $70 voor een licentie was me een brug te ver. Gisteren trof ik Jello.Dashboard, een gratis variant aan.

Met een keurige documentatie in TiddlyWiki formaat, zowel online als bij de installatie offline geleverd. Jello.Dashboard is als homepage in Outlook in te stellen, maar ook los te benaderen. En dan de grote slag, ook voor een gestructureerd persoon als mij, het bijeen sprokkelen van mijn stuff, het definiëren van contexts, projects en het opnieuw categoriseren van Outlook taken. Voorlopige tussenstand: 19 contexts, 30 projects en een vóór het verwerken van de blijkbaar 200 flagged Outlook items in de diverse folders een keurig geordende set taken, zoals uit onderstaande master list blijkt ;-)

Zie ook mijn boekbespreking van Doe het nu! voor meer achtergrondinformatie.

Labels:

2 Comments:

At 19 september 2007 21:07, Blogger Henk-Jan van der Klis said...

Het leek zo leuk de eerste dagen, tot vandaag er script errors optraden. Het blijft immers een van Microsoft vergeven .hta pagina. Er hebben weer Microsoft updates gedraaid, dus of dat de oorzaak is. Anyway, om zaken gedaan te krijgen en niet te blijven staren op de waarschuwingen en ogenschijnlijk vastzittende Outlook heb ik een uninstall uitgevoerd.

 
At 26 januari 2008 23:34, Blogger Rogier said...

Jello is nog in de beta fase.
De nieuwe versie zijn diverse bugs uitgehaald en werkt weer iets stabieler.
Leuk is wel te vermelden dat het niet geinstalleerd hoeft te worden.
Jello Dashboard draaid a.h.w. als een schil om outlook met extra functionaliteit maar respecteerd alle outlook velden.
Na het deleten van Jello Dashboard folder blijven alle gegevens toegankelijk. Zo is een nieuwe versie makkelijk over de oude folder heen te kopieren.

Ik gebruik het een paar weken maar het is nu al mijn GTD favoriet.
Open source dus hetwordt steeds beter.

 

Een reactie plaatsen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker