Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

11 september 2007

ajaxWindows als web OS

ajaxWindows is een soort hybride tussen een besturingssysteem (operating system, OS) en webtoepassingen. ajaxWindows draait in Firefox of Internet Explorer en vereist dus wel degelijk een echt OS op je pc. Maar de user experience is wel die van een Windows achtig besturingssysteem. Een bureaublad, iconen, startmenu. Feitelijk biedt ajaxWindows een lanceerplatform voor webapplicaties, zoals widgets en bestaande toepassingen als Gmail en webpagina's. Als bestandsopslag wordt de 3GB van je Gmail account gebruikt. En dat biedt weer interessante opties om deze 'portal' op elke pc met internetverbinding te kunnen openen en benutten.

Google Apps, eigen in-house widgets draaien in het ajaxWindows venster. Helaas moeten diverse andere applicaties in een nieuw browser venster geopend worden, waarmee het effect van de all-in-one vervalt.

Achter de ontwikkelaars van ajax13.com zit de ondernemer Robertson, die eerder mp3.com startte, momenteel het Linux OS bedrijf Linspire leidt en ook SIPphone.com onder zijn hoede heeft.

De publiciteit heeft z'n keerzijde: vanwege het groot aantal aanvragen voor een account kun je op een sorry, probeer het later nog eens pagina komen.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker