Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

01 augustus 2005

Gratis Geneve

Ja, het kan dus. Een grote stad als Geneve geheel gratis bezoeken. OK, het begint met het vermijden van de tol op de A40, door de parallelle RN-wegen te pakken. Bewust hebben we de stad niet in het weekend bezocht om de drukte te mijden, maar de rust op maandag was verbazingwekkend. Gratis parkeren kan in elk geval in het zuidelijke gedeelte (linkeroever), bijvoorbeeld achter het station Eaux-Vives (voor een christen ook een prima plek om te vertoeven). Door naar de toeristische attracties aan de oever van het meer. Door de parken, de Jardins Botaniques naar het Place de Nations, dat een grote bouwput is. Langs het UNHCR-gebouw, dat we van de tv-beelden rond de billentik-affaire van Ruud Lubbers herkennen, terug naar het stadscentrum. Hotels met wel erg dure auto's en klerenkast-bewakers voor de deur verraden iets van de aanwezige gasten, wij strentelen voort naar de oude stad, waar we de St. Pierre bezoeken en zoeken naar Calvijns beeld in het Parc des Bastions. Daar is ook een schitterende openlucht luchtfototentoonstelling plus een nationaal feest gaande; Calvijn is er haast verdwenen achter het vuurwerk en de RTV-wagens.

Eenmaal weer in de auto, rijden we via de Pont de la Caille in Allonzier-la-Caille en het Chateau de Thorens-Glieres, het plateau van Thorens-Glieres (goed voor uitleg over de 2e Wereldoorlog aan Johan & Henriette), terug naar de stacaravan in Le Grand Bornand.

Uit de lokale kranten maken we op, dat Wim Duisenberg overleden is.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker