Gezien: Christafari Documentary – At Any Cost

In de 70 minuten durende documentaire At Any Cost krijg je een kijkje achter de schermen van de christelijke reggaeband Christafari die vanuit California jaarlijks 30 andere landen aandoet. Ze beschouwen zichzelf als muzikale zendelingen, gedreven om de grote opdracht van Jezus Christus om alle volken bekend te maken met het goede nieuws over Gods koninkrijk. Ze voorzien in een behoefte als je op de cijfers afgaat, 700.000 mensen in het publiek die elk jaar een besluit nemen Jezus te volgen. Je gaat mee naar Argentinië waar de concertmanager emotioneel vertelt over de indruk die de band maakt. Het scheelt dat deze Amerikanen naast Engels ook Spaans beheersen. Korte shots van optredens op de 2020 Zuid-Amerika tour, de haast continu voor zijn social media profielen filmende, prekende en met mensen in gesprek zijnde Mark Mohr.

At Any Cost toont getuigenissen van bekeerlingen, dominees en bij de tour betrokken organisatoren. Entertainment, plezier en evangeliseren gaan hand in hand. Beeld en geluid zijn picobello. De film is in hoofdstukken verdeeld. De nadruk op bijvoorbeeld de missionaire of creatieve kant wordt belicht. Why You Ago Look zang wordt in de minigarderobe van een hotelkamer opgenomen. Mohr heeft z’n voorraad CD’s thuis in de garage, in één van de slaapkamers de thuisstudio. In Caminito wordt de videoclip van Christ Is Risen geschoten, terwijl een trein passeert. Cassiano “Kaka” Henrique Candidato schilderde de cover van Musicianaries – At Any Cost (het 2020 album) op een muur.

Echtgenote, bassiste en zangeres Avion Blackman, hun dochter, zangeres en danseres Ziza worden geportretteerd. Ziza mag van Mohr t.z.t. Christafari erven en naar het volgende niveau tillen. Je maakt kennis met toetsenist en producer Justin Nalimu, gitarist en producer Renato Taimes, zangeres en danseres Nikita Carter met treffende opmerkingen over talent, hard werken, zenuwen, dagelijks lezen en leren. Drummer Markus Luigi Ritchie is de clown van de band,

Ook de mindere kanten van op tour zijn worden belicht: ziekte van dochter Ziza, onvoldoende rust, het vele vliegen, spierpijn enz. Punten om voor te danken en persoonlijke noden onderweg worden gedeeld. At Any Cost kun je in diverse talen gratis bekijken via www.christafari.com. Natuurlijk wordt een gift op prijs gesteld.