Christafari – Under God

Geloof tijdens en na de COVID-19 pandemie staat centraal op het nieuwe album Under God van de Amerikaanse reggae formatie Christafari. God voorziet (Jireh), is in control (Pandemic, de in de lente van 2020 uitgebrachte Quarantine Anthem en we mogen ons omringd weten door Zijn bescherming (Surrounded (Fight My Battles)). Met dit laatste liedje en een uitvoering van They’ll Know We Are Christians (We Are One in the Spirit) vervolgt de band de traditie om elk album te voorzien van enkele makkelijke meezingers. Ze zijn geschikt voor een kerkgaand publiek waar ook ter wereld. Christafari staat ook op voor rechtvaardigheid in Good Samaritan en de opener Injustice met Jah Pickney. Deze gastvocalist is ook te horen op de nieuwe pandemie-inhaker Super Spreader met een eigentijdse invulling van Jezus Christus’ opdracht om het goede nieuws van Zijn koninkrijk bekend te maken aan alle mensen.

Op dit thema zijn ook Heed the Call en Sent Ones geschreven. Mark Mohr en zijn vrouw Avion Blackman wisselen elkaar af bij de microfoon. De vijftien liedjes lopen soepel, hoewel ze bijna allemaal mid-tempo roots en dancehall zijn op het gevaar af dat ze na herhaald luisteren op elkaar gaan lijken. Met zo ongeveer elk jaar een nieuw album werk je dat als band wel in de hand. Als hebbeding en input voor de setlist bij de aankomende Faith under God tour door Amerika is nieuw werk natuurlijk wel handig.