Amy Grant – Heart in Motion (30th anniversary edition)

Toen Amy Grant in 1991 haar 9e studioalbum Heart in Motion uitbracht, waren we er in de tweewekelijkse Chrisco bij Youth for Christ aan de Nieuwe Markt in Deventer maar wat mee in onze sas. De #1 christelijke artieste die een cross-over waagde met ‘gewone’ liefdesliedjes en er behoorlijk in slaagde. Baby, Baby is vijfmaal platinum geworden en het dansbare Every Heartbeat en Good for Me draaiden we elke avond. Verzot waren we op de 7″ en 12″ uitvoeringen en remixen. Roland, Peter en ik hadden er elk flink wat verzameld van allerlei artiesten. De ballads als That’s What Love is For, I Will Remember You, How Can We See That For en Hope Set High waren aardig, achteraf gezien te zoetsappig. Ask Me en Hats waren en zijn de uptempo lichtpunten op de CD. Het geheel en de populariteit telt. Producer en toetsenisten Keith Thomas, Michael Omartian en vaste tekstschrijver en muzikale partner Wayne Kirkpatrick hebben hun talenten en dat van Amy Grant naar het volgende niveau gebracht. Dan is het in 2021 verdiend deze mijlpaal met een Heart in Motion (30th anniversary edition) dubbel CD te vieren.

Op de eerste schijf het reguliere album. De bijzondere dingen vind je op de tweede schijf. Eerst twee liedjes die destijds niet meekonden op Heart in Motion: Don’t Ever Want to Lose It (Wind in the Fire), als lead single voor deze jubileumuitgave gebruikt en Stand By Me, gevolgd door een zes minuten durende medley van Heart in Motion liedjes, de demoversie van Good For Me en de ruwe mix van Galileo. Van Baby, Baby zijn de 7″ en 12″ (heel erg De La Soul) mixen meegenomen. Steve Bishir nam Every Heartbeat onderhanden. Twee 12″ remixes van Good For Me, een nieuwe No Getting Over You 7″ mix van Baby, Baby en een nieuwe Heart and Soul edit van Every Heartbeat. Haast verstopt is het licht rockende Day and Night, ook een ‘nieuw’ liefdesliedje. De bijna 2 uur aan muziek maakt veel herinneringen los en laat me genieten. Prima, daar is popmuziek voor.