Wandelen voor het goede doel – zomer 2021 editie

In 2020 hebben goede doelenorganisaties de wandelaars gevonden als om bij te dragen aan sponsortochten. Ook in 2021 zijn er, bij gebrek aan georganiseerde wandeltochten, binnenkort weer diverse organisaties aan wie je je wandeldag of -nacht kunt wijden.

19 juni 2021 Kom in beweging voor Matchis

Ik ben nu een aantal jaren ingeschreven als stamceldonor. Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig. Als je voor ons in beweging komt help je op twee manieren: je brengt het onderwerp stamceldonatie onder de aandacht (misschien motiveer je zelfs mensen om zich aan te melden als stamceldonor!) en je help je ons met jouw sponsorbijdrage. De opbrengst van jouw actie wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren.. Op zaterdag 19 juni organiseert Matchis het evenement In beweging voor Matchis. Een actief sponsorevenement dat je volledig zelf kunt invullen! Wil je een week eerder of later een actie starten, kan dat ook. Meer informatie over meedoen en aanmaken van een actiepagina vind je op Sterkvoormatchis.nl.

3-4 juli 2021: Run for Plan

Elke drie seconden wordt er ergens op de wereld een meisje gedwongen te trouwen. Stoppen met school, mishandeling en uitbuiting zijn vaak de gevolgen. Doe mee met Run for Plan, zamel geld in en loop kindhuwelijken de wereld uit! Run for Plan in het kort:

  • Wandel, ren of jog in het weekend van 3 & 4 juli een mooie route bij jou in de buurt
  • Leuk om samen met familie, vrienden of collega’s te doen, maar alleen kan natuurlijk ook
  • Vraag vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren
  • Als je meer dan 150 euro ophaalt ontvang je een uniek Plan shirt

1-5 september 2021: Val Thorens voor Cliniclowns
Daag jezelf of elkaar uit. Beleef 5 onvergetelijke dagen van 1-5 september a.s. in dit prachtige Alpengebied Val Thorens in het Franse departement Savoie. Ervaar de avontuurlijke route met 22 haarspeldbochten. Geniet van adembenemende uitzichten. Fiets, ren of wandel individueel mee, of samen met je collega’s, vrienden of familie als team. Verzet samen bergen en kom in actie voor Stichting CliniClowns. Kinderen in ziekenhuien krijgen ontspanning aangeboden door de bekende clowns. Meer informatie vind je op Alpentocht.nl.

11-12 september 2021 Nacht van de Vluchteling

In het Nacht van de Vluchteling weekend van 11-12 september 2021 lopen deelnemers de nacht door voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Samen willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor noodhulp en op een positieve manier aandacht geven aan vluchtelingen wereldwijd.

Er zijn in de steden Den Haag, Haarlem, Arnhem, Tilburg, Utrecht en Rotterdam pittige maar onvergetelijke nachtelijke routes van 40 kilometer.

Doorlopend: Lilianefonds

Gaat u meedoen aan een (meerdaagse) wandeltocht, een lange fietstocht of een hardloopwedstrijd? Laat u dan sponsoren voor het goede doel. Het Lilianefonds stuurt materialen toe, zoals folders, nieuwsbrieven of ander promotiemateriaal. Wat gebeurt er met de opbrengst? Het Lilianefonds helpt kinderen met een handicap in arme landen.

Doorlopend: Alzheimer Nederland

Vind je wandelen ook een leuke bezigheid? Wandelen maakt vrolijk, houdt hart- en bloedvaten gezond én voldoende bewegen zorgt ook nog een voor vermindering van de kans op dementie. Als je met jouw wandeling geld inzamelt voor een goed doel als Alzheimer Nederland, werk je dubbel aan het verminderen van dementie. Je kunt online een eigen actie opzetten voor Alzheimer Nederland.

Doorlopend: Unicef

Heeft het UN initiatief voor hulp aan kinderen je hart, kun je ook bij Unicef elk moment een eigen sponsoractie op poten zetten. Een voorbeeld voor sporters vind je hier. Actueel is bijvoorbeeld het vaccineren tegen COVID-19 als doel.