RIP LinkedIn Elevate, leve Sociabble

Capgemini heeft voor employee advocacy, een mooi woord voor je werknemers relevant en bedrijfsgerelateerde content laten verspreiden in de eigen sociale netwerken, de afgelopen vijf jaar gebruik gemaakt van LinkedIn Elevate. Die dienst werd in mei 2021 opgeheven en dus moest een andere dienstverlener geselecteerd worden. Dat is Sociabble geworden, geen newbie – de introductievideo is alweer vijf jaar oud. In de basis is de functionaliteit vergelijkbaar: de mogelijkheid je te abonneren op interessegebieden, een startscherm met een continuous flow van nieuwe berichten op deze terreinen en eenvoudige handelingen om content direct of uitgesteld te plaatsen op een sociaal netwerk. Sociabble heeft daarvoor API’s met LinkedIn, Facebook, Twitter, Yammer, VKontakte en Google. Je koppelt eenmaal de netwerken waar je potentieel iets op wilt delen. Per bericht bepaal je zelf of en met welk(e) netwerk(en) er gedeeld wordt.

Je kunt ook zelf content aanmaken, vergelijkbaar met het schrijven van een artikel of post op LinkedIn of Facebook zelf.

Je kunt badges verdienen met je activiteit. En dus is er een scoreboard zonder directe verdiensten ofzo. Het rendement van de tijd die je op de website of in de iOS/Android app spendeert zit ‘m in personal branding, influencing and social selling. Voor de marketeers ben jij hun hefboom in het bereiken van de doelgroep, iets dat ze op eigen kracht niet of tegen exponentieel meer kosten voor elkaar kunnen krijgen.