Real Life Rally met Capgemini personeelsvereniging Escape door Veluwezoom en IJsselvallei

Na maanden via het scherm gehouden borrels, kook workshops, wijn- en bierproeverijen is er eindelijk weer een in real life event van Capgemini’s personeelsvereniging Escape. Deze zaterdag is er gelegenheid voor een heuse rally met de leasewagen, eigen klassieker, motor of ander voortuig dat collega’s ervoor willen gebruiken, in ons geval de Kia e-Niro. Startpunt is het nieuwe Van der Valk hotel aan de Landgoedlaan in Apeldoorn Oost tegen de A50 aan. Ik heb de wagen volgeladen en mag me met Klazien om half tien melden bij het hotel. Een beker koffie, een goodie bag voor onderweg met water, fruit, stroopwafel en Mars, een Capgemini notitieblok en plastic borrelglas voor na de finish. Selfie met PV Escape organisatieTerwijl we genieten van de koffie doen we alvast de eerste opdrachten, een selfie met minimaal twee leden van de organisatie en een foto van een andere auto die meedoet aan de rally. De sticker plak ik maar niet op de auto zelf. Ik leg ‘m op het dashboard.route real life rallyDe rit gaat eerst door de oostelijke woonwijken van Apeldoorn. Drempels tellen, een teamfoto schieten en uitkijken wat er op een bord aan de kant van een groenzone staat. Maar ook uitzoeken wat de smalste steeg van Apeldoorn is, een rood-witte ANWB paddenstoel en koeien in een weiland vastleggen, terwijl de drukte van Apeldoorn plaats maakt voor landelijke buurtschappen en dorpen als Lieren, Loenen en Eerbeek. Klazien in kofferbak Kia e-NiroKlazien is al wagenziek. In Eerbeek verlaten we daarom even de route om een winkelcentrum op te zoeken. Een gesloten apotheek en een DekaMarkt zonder reisziekte pillen in het assortiment. Verder dan maar via Coldenhove, de bossen bochtige wegen naar Rozendaal. Daar treffen we wel een Etos en Kruidvat voor pilletjes. Niet dat dat meteen effect heeft op de uitlopers van de Veluwe in Velp en Arnhem.

Huis in Park Bronbeek ArnhemIn Park Bronbeek staan drie monumenten in het zicht van de doorgaande weg. We noteren ze alle drie. Geen idee welke de organisatie heeft bedoeld. Nationaal Park De Veluwezoom weer op. Restaurant De Ruif heeft een drive-thru voor Capgemini ingericht om per persoon een lunchbox aan te nemen. Wij genieten ervan op de Posbank, omgeven door wielrenners, wandelaars, dagjesmensen en collega’s. Op de hoedenplank, enigszins uit de wind, probeer ik de puzzel te leggen. In de opdracht geen verwachte oplossing of aanwijzing. Tja, dan is elk aardig figuur goed, toch?


Uitzicht op de PosbankWe slingeren de heuvels af tot De Steeg, houden voor een foto bij een gezocht bord bij Landgoed Middachten natuurlijk even stil en gaan via Ellecom, Spankeren en Leuvenheim naar Brummen. In de muziekkoepel op het Marktplein moet de Vogeltjesdans geïmiteerd worden. Voor de muziek hebben we de Electronica’s op Spotify, dansjes doen op commando is niet mijn hobby. Menig collega is in de uiterwaarden van Cortenoever in verwarring gebracht. Ja, gewoon – heel agile – meebewegen met de loop van de IJssel. Hetzelfde geldt verderop op de Kanonsdijk, Vliegendijk en IJsselstraat naar Voorst. Ik heb in alle contreien die we vandaag al wel eens gewandeld, dat scheelt wel in het inschatten van de omgeving. Van Voorst door naar Wilp en daar weer de uiterwaarden in langs de rivier. Bij restaurant en landbouwwerktuigenmuseum De Kribbe pauzeren we op het terras en genieten van een glas thee. Het valt op hoe weinig auto’s en motoren langs komen rijden.

Teamfoto bij Bolkwerksmolen DeventerDe Bolwerksmolen is voor mij als geboren en getogen Deventenaar met een vette knipoog het hoogtepunt van de rally. De Worp over en langs de kwekerijen richting Teuge. Vliegtuigen links en onverwacht op m’n scherm basisschool Eben-Haëzer in beeld. Even een foto. Twee jongere broers hebben we de laatste klassen van de basisschool met busvervoer vanuit Deventer doorgebracht, terwijl ik in de Koekstad al op het VWO zat. Hier dus, ik was er nog niet eerder geweest. Op een aantal punten is de routebeschrijving niet feilloos, zoals op de Drostendijk en De Ontvangst. Dan helpt de zoekfunctie in het navigatiesysteem. Tegen kwart voor vijf melden we ons weer bij de organisatie voor het Van der Valk hotel. Van groep 1 zijn we de laatsten die finishen. Hapjes uit de Van der Valk borrelbox na finish in ApeldoornHet afsluitende diner is onder de nu nog geldende maatregelen komen te vervallen. Het beloofde leuke alternatief zijn twee goed gevulde borrelboxen. Nootjes, toest met zalm en vleeswaar, wat blokjes kaas, een kop koffie zijn voldoende voor nu. De prosecco, droge worst, mosterd, etc. komen vanavond of later thuis ook wel op. Met 169km afgelegd kan het antwoordenformulier ingeleverd worden. De 45 minuten rit naar Bakbrug gaat soepel. Afwisselende omgeving, voor mij nagenoeg geheel bekend terrein. Voor collega’s uit het westen zal het een eye-opener zijn geweest hoe mooi het op de Veluwe en in de IJsselvallei is.