Future of Forestry – Remember

Multi-instrumentalist, componist en producent Eric Owyoung is als Future of Forestry terug met Remember, de opvolger van het instrumentale Union uit 2018 en het kerstalbum Light Has Come uit 2020. Acht liedjes met in totaal 34 minuten speeltijd in nog altijd een bijzondere mix van alt rock, ambient en folk. Er schijnt ook een versie te zijn met instrumentale uitvoeringen van het achttal als bonus tracks. Eric’s falset en arrangementen doen denken aan de vroege albums van Phil Wickham. Sight of You werd in april als lead single uitgebracht, eerder zag het titelnummer het levenslicht op Bandcamp. Opener Turn Your Heart heeft strijkers, Sight of You een achtergrondkoor, synths en meerstemmige zang. Persoonlijk vind ik het op verlangens, hoop en geleidelicht willen zijn geënte Listening een heerlijk luister- en meegalm nummer. Je legt het levenspad niet alleen af!

Het minimalistische op piano uitgevoerde Tears en het pulserende Now leiden voorbij het al genoemde titelnummer naar de pianoballad Free en de dromerige afsluiter Carry. Acht intrigerende nummers die vragen om herhaald in alle rust beluisterd te worden.