Bazart – Onderweg

      No Comments on Bazart – Onderweg

Een aankondiging in de nieuwsbrief van Paradiso over het komende concert van de Belgische band Bazart was een prikkel om op Spotify kennis te gaan maken met de catchy lead singles Anders en Denk maar niet aan morgen. Een concertticket was snel geboekt, vanaf vrijdag 4 juni kwam daar het beluisteren van het derde studioalbum Onderweg dat bij PIAS werd uitgebracht bij. Het drietal Mathieu Terryn (27, zang), Simon Nuytten (28, zang, gitaar) en Oliver Symons (27, zang, gitaar, toetsen) weten hoe je degelijke popsongs schrijft met teksten over verlangens (Denk maar niet aan morgen, Onderweg, Anders), te nemen besluiten op een kruispunt (Alles of niets) in je leven en afscheid nemen (Telkens als je gaat).

Stilstand is achteruitgang en zo probeert het trio ten opzichte van 2 (2018), de kritisch ontvangen opvolger van debuutalbum Echo (2016) muzikaal te bewegen zonder herkenbaarheid te verliezen. Textueel klinkt het aardig, al is het vernislaagje soms dun als in Laat me los. Qua productie lijken de arrangementen bedoeld om live gespeeld te worden, een goed streven, maar had de mix van achtergrondzang, strijkers en ritmesectie gebalanceerder gemogen in bijvoorbeeld Telkens als je gaat. Het basloopje aan de start van Laat me los is dan wel weer lekker. Breekbaar is een mix van ambient en folk. Ik weet intussen dat vooral de zang in de liedjes intrigeert. Oliver Symons heeft met Warhola een soloproject, waarvan hij lead zanger is. Het daarbij horende geluid brengt de producer en bandlid in Bazart’s Andere oorden. Afsluiter In cirkels is een meezinger en -zwaaier, piano en gitaar op een aanstekelijke beat, vergezeld door Mathieu Terryn achter de microfoon. Dromerige popliedjes om in de herfst live gespeeld te zien worden.