ANNNA – Mortgage on Toast (EP)

De Lets-Nederlandse singer-songwriter en producer ANNNA, in het dagelijks leven Anna Madara Pērkone (1994), maakt gedreven door thema’s als duurzaamheid, zorg voor het milieu, dysfunctionele gezinnen en burn-out niet-alledaagse liedjes. Ze mag ermee op Popronde eind 2021. Een debuut EP, Mortgage on Toast, kwam onlangs uit met vijf zelfgeproduceerde tracks, hoewel voor French Toast (over materialisme; het werd gebruikt om de EP te lanceren met Benjamin vanuit een luxe Tesla in een wasstraat) en Like I Said de hulp van Bastian Benjamin werd ingeroepen. In Freddie zingt ze over een millennial die met haar knuffel Freddie terugblikt op de tijd als kind dat alle dromen nog waargemaakt konden worden. Het nummer Oops gaat over de impact van de kledingindustrie op het verbruik van water en uitbuiting van mensen in zogenaamde sweat shops. ANNNA heeft al enige tijd haar eigen duurzame kledingmerk Māsa Organic. Het blijft dus niet bij zingen over alleen voor deze activistische twintiger.

Muzikaal kenmerkt ANNNA zich door intieme arrangementen op synthesziers met aanstekelijke beats en lekker lopende baslijnen. Live speelt ze haar liedjes met bassiste/toetseniste Lisa Soraya en drummer Rogier van Roosmalen (doet dit ook voor Lakshmi en Alaska Pollock).