Madeline Juno – Bevor ich dich vergesse

Sinds 2016 volg ik de lekker lopende popdeuntjes van de Duitse Madeline Juno (artiestennaam van Madeline Obrigewitsch) die afwisselend een Engelstalig debuut Salvation (2016), en twee Duitstalige opvolgers DNA (2017) en Was bleibt (2019) uitbracht. Op 9 april 2021 kwam de 6-song EP Bevor ich dich vergesse uit. Met videoclips bij het puntige Lass mich los, het catchy Über dich, de luchtig gespeelde running eights in de pop rock song Obsolet en de pianoversie van Lass mich los (let op, geen instrumental, gewoon een op piano spelende ingezongen stripped versie), is ze behoorlijk productief.

Opener Du fändest es schön is semi-akoestische up-tempo pop. Met wat meer beat en toetsen zou ze je er zo mee verleiden de dansvloer op te springen. De praatzang in Neukölln, blijkbaar een emotionele no-go area “Ich will nie wieder. Nie wieder nach Neukölln. Nie wieder fühlen, was ich vergessen will. Ich lass’ mir lieber Mein Herz mit Teer füllen. Denn wenn es kalt wird, ist es endlich still.” is aardig in elkaar gezet. Zelf heb ik minder moeite met de karakteristieke, internationaal georiënteerde wijk ten oosten van Tempelhof-Schöneberg, ten westen van Treptow-Köpenick en ten zuiden van Friedrichshain in Berlijn. Op de fiets vond ik het er op 16 augustus 2019 juist erg gemoedelijk. Prettige luistermuziek, ook al zijn het maar zes liedjes.