Gezien: P!nk – All I Know So Far (2021)

De Amerikaanse zangeres P!nk is in 2019 onderweg op haar Europese deel van de Beautiful Trauma World Tour. De documentaire All I Know So Far van de Australische regisseur Michael Gracey over het leven van Alecia Beth Moore als popster en moeder van dochter Willow (9) en zoontje Jameson (4) start aan de Amsterdamse grachten zonder make-up en in slobberkleren. Op jonge leeftijd trad ze zelf al op, gingen haar ouders uit elkaar. De roep om (onverdeelde) aandacht zie je direct in de tourvlog terug. Ik kan me de kop boven de AD recensie P!nks kinderen worden heel gauw bloedirritant in All I Know So Far goed voorstellen. P!nk is veeleisend voor zichzelf, haar staf en dansers. Een stel kibbelende oude mensen die hardnekkig weigeren om twee podiumdelen te verbinden, maar wel een tafel vol flessen wijn voor zich hebben staan, is geen ‘normale’ omgeving voor kleuters.

Op weg naar Wembley worden de Johan Cruijff arena in Amsterdam, stadions in Manchester, Liverpool en Dublin, maar ook een pannenkoekenrestaurant en het Vondelpark in Amsterdam aangedaan. Chronologisch zit het verhaal niet in elkaar. Ook lijkt – maar dat zal een kwestie van keuzes bij de filmopnamen zijn geweest – manlief Carey Hart een onbeduidende rol te spelen in de opvoeding. De focus gaat dan wel heel erg naar P!nk zelf alsof zij in haar uppie de tent bestuurt. Triest zijn dan wel terloopse ontboezemingen dat dochter Willow zich onzichtbaar voelt ten opzichte van stuiterbal Jameson, hoewel ze als durfal in allerlei stellages in speeltuinen en concertpodia klimt. Verder heb ik de indruk naast beelden van hotelkamers ook de eigen huiskamer en keuken te zien. Pas na 44 minuten komt Carey aan het woord over de begintijid van hun relatie, gevolgd door waardering van de kant van z’n vrouw. Het geheel kabbelt wat voort met oppervlakkig, maar ook heel emotionele tweets van en selfies met fans, warming-up en make-up…en de kinderen. Van Brussel naar Londen. Maar mensen, opvoeden is meer dan vierjarigen nog met een speen in laten lopen, negenjarigen nog op de arm of toezien hoe grappig je koters zijn.

De documentaire is exclusief op Amazon Prime Video te zien.