Succcesvolle Capgemini healthy habits bingo run voor KWF Kankerbestrijding

Vanaf maandag 15 maart tot en met vandaag, 15 april deed ik mee aan een virtuele elfstedentocht van de Capgemini Running Community, de Active 11 challenge om 11 dagen op rij minimaal 30 minuten actief in beweging te zijn, gevolgd door nog enkele weken op de parallelle actie van de community voor een #healthyhabitsbingorun met extra opdrachten op de dagelijkse rondes hond uitlaten, fietsen, hardlopen, wandelen, maar ook de yoga oefeningen thuis op de mat. Bijna 200 collega’s zijn de uitdaging aangegaan. Voor elke deelnemer die de reeks voltooit, wordt €5 aan KWF Kankerbestrijding gedoneerd.

Maandag 15 maart 2021; 3,63km

20210315 Henk-Jan bij zonsopgang in BalkbrugIk ben ‘s morgens voor zeven uur al op pad gegaan met een Action tas in de hand voor de volgende zes uitdagingen op de bingokaart, samen iets meer dan een half uur en route van 3,63km tussen de Iepenlaan en 3e Schansweg in Balkbrug:

  1. Early bird. Go for a run or walk before work.
  2. Op en neertje. Walk back and forth the same way.
  3. Do a Fred. Do plogging during your activity.
  4. Golden hour. Walk during sunrise or sunset.
  5. Double digits. Time your activity with digits that are equal e.g. 20m20s, in my case 30m30s.
  6. Hashtag for the whine. #capgeminibingorun to share your activity.

Na mijn lunch volg ik een half uur de Yoga für einen gesunden Rücken – übungen gegeven Verspannungen van Mady Morrison.

Dinsdag 16 maart 2021; 3,39km

Lunchwandeling 16 maart 2021Ik begin om 6:55 met de flow Yoga for Back Pain met Adriene Mishler. Nee, ik heb geen rugpijn, maar ben benieuwd naar deze reeks oefeningen. Het tempo ligt me te laag, het geklets van de populaire yoga lerares te nadrukkelijk.
Direct na de lunch ga ik om kwart over twaalf naar buiten voor een #dailywalk door de Ommerschans. Thuisgekomen trakteer ik de collega’s via WhatsApp op mijn Running on 160 bpm tracks. Lunchwandeling en Thank you for the music zijn de vakjes op de bingokaart die afgestreept kunnen worden. Uit de 128 nummers tellende afspeellijst kies ik Tom Petty met Runnin’ Down a Dream (1989)

Woensdag 17 maart 2021; 3,6km
Onder de paraplu door de regen in de Dronkemanslaan BalkbrugHet is om zeven uur tijd voor 25 minuten stretch & core met Growingannanas. De informele practice meeting om 12 uur moet ik leiden. Twee weken geleden gaf een collega aan zeeziek te worden van de bewegende beelden van het buiten wandelen, juist eerder een stimulans van ons als practice management om regelmatig weg te zijn van de laptop en Teams. Zodoende na de lunch op stap, onder een ABN AMRO paraplu door het bos en zo het vakje Be like Joop (Go for a run/walk in the forest) afgestreept.Stembureau in CNS BalkbrugHet aangename verenig ik met het nuttige. Collega’s hebben op hun bingokaart een wandeling naar het stemlokaal als uitdaging. Ik niet, dus zonder extra kudos, breng ik mijn stem uit en mag met een rood potloodje huiswaarts.

Donderdag 18 maart; 3,4km
Compliment voor WidoNa een beroerde nachtrust, m’n interne thermostaat kapot dus met wollen sokken aan onder twee dekbedden, kies ik na het ontbijt opnieuw voor de 25 minuten rekken en strekken met Growingannanas. De ochtend verloopt niet fijn, om 11u stap ik doodmoe en met hoofdpijn m’n bed in, kan niet slapen. Dus een paracetamol, lunch en dan een 3,4km wandeling door het bos. Dat helpt voor de komende uren. Om 16u duik ik weer plat om er – ook nog wat geslapen – om 18.15u uit te komen. Collega Wido draait in noord-Drenthe en Groningen zijn dagelijkse rondjes. Hoog tijd voor een compliment, weer een bingovakje!

Vrijdag 19 maart; 3,43km
Klazien en Henk-Jan samen aan de wandelHoewel relatief goed geslapen word ik per uur kouder. Een omgeslagen deken op de bureaustoel, of gewoon na de lunch met Klazien gaan wandelen. Eind van de middag hebben we allebei een coronatest afgesproken in Hoogeveen. Het I love running/walking vakje kan afgestreept worden. Een ‘ussie’ gaat als bewijsmateriaal de bingokaart in MURAL op. De 3,4km Boslaan – Dronkemanslaan – Oude Zwolseweg – Schansweg – Ommerweg is mijn favoriete lus voor een lunchwandeling. En dat is een kruis door het What’s your go to vakje.

Zaterdag 20 maart; 0,01km

Binnen sjokken op 20 maartVanochtend kregen Klazien en ik de testuitslag voor COVID-19 binnen: positief. Pijn op de borst hield me binnen. De uitdaging Spring is in the air om op de eerste dag van de astronomische lente in beweging te zijn, haal ik met hakken over de sloot. Inzet telt!

Zondag 21 maart; 0,6km

Wandelen in thuisisolatieNa de lunch kriebelt het om te gaan wandelen, dan maar in de eigen tijd vanwege de thuisisolatie. Van hangen wordt niemand beter. Als ik na een kleine 18 minuten rondjes schuivelen in de tuin om 13.00u het nieuws aanzet, waarschuwt sportkoepel NOC-NSF dat eenderde van de Nederlanders vanwege coronamaatregelen minder fit is. Blijf bewegen, mensen!

Vrijdag 2 april; 20,5km

Henk-Jan bij Zalnébrug ZwolleCorona heeft me niet kunnen binnen houden. Van stilzitten wordt niemand gezond. En dus stonden de afgelopen anderhalve week in het kader van rondjes lopen in de tuin opbouwend tot 20km op Goede Vrijdag in Zwolle. Voor de bingokaart is er pas vandaag wat te beleven. Een selfie met de Zalnébrug erop mag op de bingokaart afgestreept worden.

Zondag 4 april; 21,1km

Na een brunch met het hele gezin, rijd ik naar Hardenberg om er een halve marathon te gaan wandelen. Halve marathon eruit geperst met extra rondjes op parkeerterrein De BoshoekDat kost de nodige moeite, maar ik voltooi ‘m wel. De Capgemini running bingo kaart is twee kruisjes rijker: een strandfoto (bij De Oldemeijer in de boswachterij Hardenberg) en een halve marathon.

Maandag 5 april; 2,85km

Om negen uur na de inname van de medicijnen ga ik een rondje wandelen. Pas in de laatste minuut begint het wat te spetteren. Geluk op een dag die nog regen, hagel, windstoten en mogelijk sneeuw gaat brengen. Op de Capgemini running bingo kan de Easter bunny – walk on Easter Monday afgekruist worden.

Dinsdag 6 april: Active 11 Challenge uitslag

Van de 1.308 collega’s die aan de Active 11 Challenge, de eerste elf dagen van de Active Habits uitdaging hebben meegedaan, hebben er 911 ook echt elke dag gelopen. Capgemini doneert zodoende €5 * 911 = €4.555, na afronding naar boven, €5.000 aan KWF Kankerbestrijding.

Samen met de 910 andere collega’s waren we 551.297,74 minuten actief. Dat zijn 9.188 uren! Als we allemaal 5km/u zouden hebben aangehouden, zouden we een keer rond de Aarde zijn geweest. Zes collega’s waren in de elf dagen meer dan 2.000 minuten actief.

Het streefbedrag is dus €15.000. Je mag mij en collega’s aanmoedigen door zelf ook KWF Kankerbestrijding te steunen.

Zaterdag 10 april: 23,3km
20210410 Schoppenteken poging in BeilenVandaag doe ik op het parkeerterrein van het Sportpark Noordwest in Beilen een poging een schoppenteken te wandelen. Ik ben onderweg op een grotere ronde tussen Beilen en het Hijkerveld. De GPS-logger is niet zo fijnmazig, zie ik direct. De visual telt als ‘goede poging’. Daarmee het vakje Get creative – run in the shape of an ace of spade afgekruist.

Zondag 11 april: 1,7km
Kaartje op de bus bij het ommetje op zondagmiddag 11 april 2021De steken in m’n rug weerhouden me langer te wandelen vandaag. Wel kruis ik het Postcard – write a postcard for someone and post it during your running vakje af. Vanochtend hoorden we dat een gemeentelid deze week met corona opgenomen in geweest in het ziekenhuis voor beademing. Alle reden om beterschap kaartje te schrijven en te posten.

Maandag 12 april; 4,42km

Henk-Jan catching up with Enrik during post-work walk‘s Morgens doe ik 20 minuten yoga oefeningen. Overdag geef ik een training projectmanagement. Gelukkig schijnt om half vijf de zon (nog), heb ik een belafspraak om bij te praten en kunnen er in totaal op de bijna 4,5km door De Ommerschans drie vakjes afgekruist worden:

  • Interval: do an activity with intervals.
  • Let’s connect! Call a colleague to catch up while you both walk.
  • After work. Go for a run directly after work.

Rest één uitdaging die per se op 14 april behaald moet worden.

Woensdag 14 april; 3,43km

Henk-Jan met The Capgemini SagaDe laatste uitdaging is vnadaag met een Capgemini artikel aan de wandel gaan. Ik maak bij vertrek een selfie met The Capgemini Sage (1967-2007) in m’n handen. Dit jubileumboek heb ik in 2007 tijdens een cursusweek in Les Fontaines, de campus van de Capgemini University ten noorden van Parijs, gewonnen. Altijd leuk deze corporate history uit de kast te trekken. 20210414 Gevulde bingokaartDaarmee is ook de bingokaart op MURAL vol en de vakjes afgekruist op de papieren bingokaart thuis. Het is me gelukt, ondanks COVID-19! Het hielp dat je een volle maand had om de uitdagingen af te werken en je naast hardlopen ook andere bewegingsvormen, zoals wandelen of fietsen, kon inzetten. En ja, natuurlijk zie ik vandaag in de WhatsApp groep ook diverse collega’s melden dat ze het niet gaan redden of op de valreep deze woensdag nog drie vakjes gaan afwerken. Dat kan, zo heb ik bewezen. Een mooi initiatief voor KWF Kankerbestrijding en de onderlinge verbinding via apps en MURAL om elkaar uit te dagen, bij te praten en gerust te stellen.