Gezien: Pagglait (2021)

De Netflix original Pagglait (2021) volgt de kijker de nog jonge weduwe Sandya Giri (gespeeld door Sanya Malhotra). Haar man Astik wordt gecremeerd, gedurende 13 dagen worden allerlei religieuze rituelen vertrokken, zoals het uitstrooien van Astiks as in de Ganges, het brengen van offergaven en het laten loskomen van Astiks ziel. In het amper vijf maanden durende huwelijk is er geen sprake geweest van liefde, wel van vreemdgaan? En wat als Astik een levensverzekering van 5 miljoen roepies blijkt te hebben afgesloten met Sandya als enige begunstigde? Geld maakt afgunstig en pervers, zeker als er schulden in de familie zijn. (Schoon)ouders, neven en nichten, broer en (schoon)zus spelen elk hun wat oppervlakkige rol. Die van Astiks broer Alok (Chetan Sharma) die oprecht rouwt, overtuigt nog het meest.

Met Akansha (Sayani Gupta) met wie Sandya dus in een driehoeksverhouding bleek te zitten, hebben de ontmoetingen een positieve uitwerking in vergeving en herstel. De op een start van een restaurant en dus geld uitziende neef Aditya (Nakul Roshan Sahdev) zegt verliefd te zijn op Sandya en met haar te willen trouwen. Aan het eind van het twee uur durende familiedrama kiest Sandya voor haarzelf en zoekt in een andere stad naar een nieuwe baan. Wie weet wat de toekomst brengt.

Helaas zit er weinig tempo in de in Lucknow, Uttar Pradesh opgenomen film, al zijn de rituelen mooi in beeld gebracht. Ik bekeek de film op Netflix.