Floris Wouterson – Superslapen: praktische lifestyle principes voor je beste nachtrust ooit

Ik hoorde Floris Wouterson enkele maanden geleden presenteren tijdens één van de healthy habits workshops van Capgemini om thuiswerken tijdens een pandemie gezonder te maken. Zijn eerste bij AnderZ uitgegeven boek Superslapen: praktische lifestyle principes voor je beste nachtrust ooit (2018) liet ik aanrukken bij de bibliotheek. Achtereenvolgens behandelt Wouterson de mindset (overtuigingen, aangeleerd gedrag en slaapkillers) die een goede nachtrust in de weg staan of bevorderen. Vervolgens zijn het bed (keuze van een matras, dekbed en kussen) en slaapkamer (sobere, opgeruimde kamer die enkel voor slapen en seks gebruikt wordt, of een multimedia experience room vol opladers, stand-by lichten of erger ‘always on‘). Het slaapritme kun je sterk beïnvloeden, net als de voeding die je tot je neemt of aanvult met vitaminepillen, medicijnen of andere ‘substanties’. Je spijsvertering heeft als tweede brein een een behoorlijke invloed op je fysiologische huishouding èn je slaap. Bewegen  en ontspannen tenslotte helpen je beter slapen.

Van een aantal praktijken (oefeningen, detox behandelingen) en keuzes voor een bed en slaapkamer inrichting, laat de auteur een inkijkje in zijn persoonlijke leven zien. Het merendeel van het boek is toch primair een bloemlezing van laatste inzichten uit de voedings- en bewegingsleer en neurologie. En zeker, achter zijn boek zit met bonusmateriaal, een coaching praktijk, lezingen of een dagvoorzitterschap willen of kunnen verzorgen, ook een business model.

Over de auteur

Floris Wouterson (1968) is de eerste Slaap Performance Coach van Europa. Hij helpt ondernemers, topsporters, atleten en high performers om met slaap hun prestaties drastisch te verbeteren. Zijn motto is change a little, change a lot every day. Hij is eigenaar van twee exclusieve slaapcomfortwinkels in de regio Antwerpen, is gastdocent bij de ROI Boosting Academy en veelgevraagd adviseur van ondernemers en high performers.