Cece Winans – Believe For It (Live)

In de ruim 30 jaar dat Cece (eerder als duo met broer Bebe) Winans al meedraait in de gospel, soul en R&B, heeft ze nog niet eerder een live album uitgebracht. Believe for It werd tijdens de pandemie in de tweede helft van 2020 met publiek opgenomen, zij het met inachtneming van afstand rond het podium. Geboren en getogen in een heel muzikale familie in Detroit, woont Best Selling Female Gospel Artist of All Time Cece sinds acht jaar in Nashville, waar ze met haar echtgenoot Alvin Love II meehielpen met de stichting van de Nashville Life Church. Hun zoon Alvin Love III is er head pastor, hun dochter Ashley werd met Kerst 2020 moeder en Cece daarmee oma.

Het album bevat 13 live uitvoeringen van inspirationals, sommigen van anderen, zoals Never Lost, King of Glory (Todd Dulaney) en Worthy Of It All (Ryan Hall en David Brymer), andere van eigen hand zoals Alabaster Box. Met een wervelende band, aan elkaar praten van liedjes is het live gevoel zeker geslaagd. Een minuut of wat voorbij de standaard 3 minuten durende popsong is geen enkel probleem. Acht liedjes zijn langer dan 6 minuten, King of Glory tikt 10:35 en I Have a Savior 9:18 aan. Als toegiften zijn studioversies van Never Lost en Believe for It opgenomen. 95 minuten luisterplezier met alle gelegenheid de speakers wat harder te zetten en mee te zingen.