Andy Hunter – Presence, Vol. 5

Het eerste deel van het Presence project (nu beter: serie) van de Britse DJ en producer Andy Hunter kwam in 2016 uit. Ambient muziek, veelal instrumentaal, een eigen app waarin de muziek ook direct gestreamd kan worden en een boek. In april 2021 zag #5 het licht. Presence is geboren uit het verlangen dichterbij de bron van Andy’s inspiratie en creativiteit te komen. Andy wilde een manier vinden om in Gods aanwezigheid te zijn voor reflectie, meditatie en gebed. Multimedia zoals film, poëzie, muziek en fotografie wordt ingezet om de verbinding met God te verdiepen. Gaandeweg hebben zich creatieve geesten aangesloten bij Andy om volgende edities handen en voeten te geven. Op volume 5 zijn dat gitarist en maker Sam Goudie (in een bewerking van Amazing Grace en How Great Thou Art) en de Zweeds-Amerikaanse dichteres Hanna Glover (in Psalm).

De 10 tracks op het album zijn toegankelijk en ja er zit ook schurende electronica op hoog tempo als in Carry Me bij. Het merendeel is rustiger, inclusief samples met vogelgeluiden en loops die je zouden kunnen helpen je gedachten te focussen.