Wandel de komende weken voor het goede doel

Regelmatig bewegen is goed en helpt gezond en fit te blijven. Heb je er nog geen gewoonte van gemaakt of wil je graag jouw beweging koppelen aan een goed doel, zijn er deze lenteweken verschillende mogelijkheden. De pandemie heeft goede doelenorganisaties ertoe gebracht sportievelingen nadrukkelijker in te zetten voor fondsenwerving met low-profile, corona proof soloactiviteiten in plaats van grote evenementen als Alpe d’Huzes.

1-31 maart Bedrijven challenge voor de Hersenstichting met Ommetje

https://twitter.com/hersenstichting/status/1363050983404802049

https://twitter.com/riannedekker2/status/1368595013068849157

15 – 25 maart Active 11 challenge; 15 maart – 15 april HealthyHabitsBingoRun

Vanaf maandag doe ik mee aan een virtuele elfstedentocht van de Capgemini Running Community, de Active 11 challenge om 11 dagen op rij minimaal 30 minuten actief in beweging te zijn. Dat mag de hond uitlaten, fietsen, hardlopen, wandelen, maar ook de yoga oefeningen thuis op de mat zijn. Er wordt zelfs rekening gehouden met een dag overslaan, mits je die voor dinsdag 30 maart gecompenseerd hebt. Het aantal actieve minuten in totaal en per dag mogen we aangeven. Voor elke deelnemer die de reeks voltooit, wordt €5 aan KWF Kankerbestrijding gedoneerd. Bijna 200 collega’s zijn de uitdaging aangegaan. Als grappige extra uitdaging heb ik een bingokaart met opdrachten als:

  • Call a colleague to catch up while you both walk
  • Do an activity with intervals
  • Time your activity with digits that are equal (e.g. 20m20s or 45m45s)
  • Run in the shape of an ace of spade

Tussen 15 maart en 15 april, dus een verlengde periode, mag bewijsmateriaal gepost worden op een bingokaart in Mural.

Het streefbedrag is dus €15.000. Je mag mij en collega’s aanmoedigen door zelf ook KWF Kankerbestrijding te steunen.

Last Men Standing zaterdag 27 maart voor Kika

De Last Men Standing Orango Run is een virtuele afvalrace zonder vast parcours. Iedere loper zet vanuit zijn eigen huis zelf een rondje uit van 6,7 km. Ieder heel uur start je een nieuwe ronde. Ben je dus in bijvoorbeeld 45 minuten weer thuis, dan heb je 15 minuutjes rust voordat je weer start. De wedstrijd begint om 5 uur in de ochtend en de laatste ronde wordt om 23 uur ‘s avonds gelopen. Lopers die het voor elkaar krijgen om ieder uur achtereen (zonder er ook maar 1 uur tussen te laten zonder 6,7 km) te lopen, hebben om 23:00 uur 19 rondes en dus 127,3 km gelopen! Is er iemand die dit gaat halen? Wie worden de ‘Last (wo)men Standing’?

Ongeacht je leeftijd, geslacht, conditie, doelstelling of ervaring, ben je van harte welkom om deel te nemen. Je kan natuurlijk ook afspreken om één of twee rondjes met iemand mee te lopen. Zaterdag 27 maart 2021 is de start om 05:00 uur, inderdaad nog anderhalf uur in het donker en de ochtendschemering. De laatste ronde kan gelopen om 20:00 uur in verband met de avondklok.

Dit event is door vrijwilligers opgezet. Deelname is om die reden dan ook gratis. Mocht je iets terug willen geven, dan vragen ze je een donatie te doen aan KiKa via: https://www.runforkikamarathon.nl/johan-rene-chicago. Ik doe mee.

Matchis Lentewandeling op 10 april

Loop zaterdag 10 april de Matchis Lentewandeling in je eigen omgeving en help mee stamceldonatie op de kaart te zetten en zo levens te redden! Wij vragen een eenmalige bijdrage in de vorm van 10 euro inschrijfgeld per persoon. Dit geld komt volledig ten goede aan het registreren en typeren van nieuwe stamceldonoren. Jouw eigen sponsorpagina die je, als je dat wilt, kunt inzetten om naast het inschrijfgeld van €10 nog meer geld op te halen t.b.v. stamceldonatie.

  • Alle deelnemers ontvangen de enige echte Matchis pet.
  • Wij bieden je de mogelijkheid om je eigen promotiepagina op te zetten.
  • Haal je 70 euro of meer op, dan ontvang je een ‘Sterk voor Matchis sport T-Shirt’
    (vergeet niet de maat shirt en je adres door te geven) 
  • Een heel goed gevoel. Want dankzij jouw sportieve prestatie kunnen wij donoren registeren en patiënten een kans op toekomst geven.

Hartstocht op 10 april voor Hartstichting

Bij de Hartstocht op zaterdag 10 april 2021 zetten we samen stappen naar een hartgezonder Nederland, want we halen geld op voor levensreddend hartonderzoek. Kies jouw afstand van 5, 10, 15, 20 of 30 km. Start en finish vanuit je eigen voordeur of een plek naar keuze. Tijdens de wandeling kan je genieten van Hartstocht Radio; met jouw favoriete wandelbeats, wandeltips en mooie hartverhalen van BN’ers en andere wandelaars.

De Hartstichting helpt je, samen met haar partners en ambassadeurs, met een goede voorbereiding op de Hartstocht. Zo ontvang je in de aanloop naar het evenement tips&tricks voor een hartgezonde leefstijl, wandeltips én podcasts om te luisteren tijdens het trainen. Meedoen kost je €15. Vóór 10 april krijg je een starterspakket thuisgestuurd, zodat je goed verzorgd op pad gaat. Natuurlijk ontvang jij na afloop van jouw Hartstocht een welverdiende medaille!

Inschrijven voor de Hartstocht kan t/m 28 maart via Hartstocht. Écht iets voor jou en je hart!

Op 2 oktober organiseert de Hartstichting nóg een Hartstocht (aan de kust). Hopelijk is het dan weer mogelijk om ‘live’ met elkaar over het strand te lopen. Mochten de coronamaatregelen dat nog niet toelaten, dan is er weer een Hartstocht vanaf locatie naar keuze. Ook de Hartstocht op 2 oktober gaat dus sowieso door!