Roosevelt – Polydans

      No Comments on Roosevelt – Polydans

De Duitse multi-instrumentalist en zanger Marius Lauber (1990), beter bekend als Roosevelt, is terug met de opvolger van Young Romance (2018), Polydans. Het 41 minuten verdeeld over tien liedjes tellende album werd opgenomen in de Tambourine Dreams Recording Studio in Malmö, Zweden. Net als zoveel collega’s was het schakelen met de release datum en bijbehorende tour. Vooralsnog is Roosevelt nu van 14 maart 2021 op 10 september 2021 geprogrammeerd in de Melkweg. Dansbare liedjes gelardeerd met funk, rock en synth pop. In 2020 konden we al kennismaken met de singles Echoes, Lovers, Sign, Feels Right en Strangers, stuk voor stuk heerlijke, voor je gevoel eindeloze sequenties die de danser in je wakkerschudden. Het bleken goede representanten van de klankkleuren op Polydans.

Zijn we vergeten wat we hadden (Forget) of gaan we er gewoon voor? Pop zonder zoetsappig te worden, dance zonder je speakers te slopen en synths zonder het verwijt in de 80’s te zijn blijven hangen. Het anderhalve minuut durende intermezzo Montjuic kan maar zo de spanning opbouwende opener worden tijdens live concerten, terwijl de band uit de coulissen opkomt voor de show.

Lauber speelde zo ongeveer elk instrument zelf, produceerde en arrangeerde Polydans ook. Volgens eigen zeggen is dit zijn meest persoonlijke album. Elke opnamedag was een plezier. Achtergrondzang van de in Duitsland woonachtige Australische zangeres Kat Frankie, echte strijkers van het Hamburgse Kaiser Quartett (ze stonden zelf in januari 2021 op Eurosonic Noorderslag) op Strangers en hulp op gitaar bij Strangers en Closer to my Heart van Deniz Erarslan en percussie van Jim Orso op Echoes. Ik heb nu al zin in september to See You Again 🙂

[bandcamp width=400 height=472 album=2826691254 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]