Roëll de Ram – Verliefd op Nederland

Je hoeft niet naar verre landen. De COVID-19 pandemie inspireerde reisblogger en oprichtster van hét online reismagazine WeAreTravellers.nl, Roëll de Ram, tot het compileren van het foto- en reisinspiratieboek Verliefd op Nederland. Ze verdeelt de locaties met horeca tips ter plekke in hoofdstukken als dagje strand, kunst kijken, werelderfgoed en sprookjeskastelen. De eilanden, natuurgebieden, kuststrook, molens en stedentrips komen voorbij. Ook bijzondere locaties om te overnachten, Nederlandse wijngaarden en enkele van de vele lokale bierbrouwerijen, worstenmakers en – gelukkig – het jaarlijkse Charles Dickensfestijn in het Deventer Bergkwartier zijn beschreven.

Veel ken ik (al) en toch ontdekte ik in het boek nieuwe plekken om te combineren in een wandeltocht of dagje uit: van Museum Voorlinden, de verkoopadressen van Twentse Kozakken tot de reminder de uitkijktoren op de Bosberg bij Appelscha te bezoeken. In maart 2014 ben ik wel bij de toren geweest, maar die was toen alleen ‘s middags open.

Zonder de vele fotografen die hun beelden bij de locaties hebben geleverd, was Verliefd op Nederland een saaie opsomming gebleven. Joop de Ram hielp Roëll met de teksten om je nieuwsgierig te maken naar alles wat de Lage Landen je te bieden hebben.