Remedy Drive – Imago Amor

Imago Amor, het 13e studioalbum van Remedy Drive en de opvolger van The North Star (2018) heeft dan weliswaar het Latijn niet helemaal goed, maar is muzikaal best te pruimen. David Zach is er vanaf de oprichting in 1998 bij en schreef ook de liedjes voor dit album, dat geproduceerd werd door broer Philip in zijn The Grid Studio. Dragons is een sterke opener in de lijn van de felle Switchfoot liedjes. Helaas blijft deze solide rock beperkt tot Burn Bright en Pax Melodiam. In het makkelijk mee te zingen titelnummer herinnert de zanger ons eraan dat we gemaakt zijn uit liefde en liefde moeten geven aan elkaar. Veel van de teksten adresseren de ellende en hoop die Zach in zijn samenwerking met The Exodus Road, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel in Zuidoost-Azië en Latijns Amerika, tegenkomt.

Lovely is te lief, Caravan Princess is een keurig uitgewerkte bijna zes minuten tellende power ballad. In Time is een vocoder gebruikt. Het nummer komt wat traag op gang, maar heeft rond minuut twee z’n draai gevonden. Semi-akoestisch is de ballad Using My Name (onrecht in naam van God). Enkel op gitaar begeleidt Zach zichzelf op Candle, waarna de sferische power ballad Blue afsluit. Imago Amor is afwisselend, had van mij wat consistenter rock mogen zijn en is zeker gebaat bij wat vaker luisteren.