Hayley Williams – Flowers for Vases / descansos

Paramore zangeres Hayley Williams zet de lijn van Petals For Armor (2020) door op Flowers for Vases / descansos met maar liefst 14 nieuwe liedjes, samen goed voor 42 minuten muziek. Akoestisch getinte, donker gestemde luisterliedjes in de teleurstelling en acceptatiefasen van rouwverwerking. Geschreven en geproduceerd tijdens de COVID-19 pandemie blinkt het geheel niet uit. De zestien herhalingen van My Limb als ‘refrein’, de instrumentaties op gitaar en piano die wel heel erg in elkaars verlengde liggen. De liedjes vervliegen, ook bij herhaalde luisterbeurten. Het is het soort muziek dat straffeloos op repeat afgespeeld kan worden tijdens weer een dag thuiswerken zonder geïrriteerd, blij, enthousiast te worden of diep geraakt het tekstvel erbij te pakken. “I got the trigger, but you hold the gun.” Als prequel van Petals for Armor geadverteerd is Williams los van Paramore, al blijft ze stellig over het voortbestaan van de band. Geef mij of m’n vrouw eerst maar een echte bos bloemen.