Gezien: The Girl On The Train (2021)

Regisseur Aaryaan Saxena is met de Amerikaanse verfilming uit 2016 van de debuutroman The Girl on the Train van Paula Hawkins aan de haal gegaan voor een Indiaas publiek. Advocate Mira Kapoor (gespeeld door Parineeti Chopra) die smoorverliefd wordt op best man Shekhar (Avinash Tiwary) in 2017, snel bij hem intrekt en in Londen de zaak tegen crimineel Bagga wint. In 2019 wordt ze bedreigd, gestalkt en glijdt ze snel af, haar toevlucht zoekend in de alcohol en een herhalend dagelijkse treinrit om zich het leven voor de ondergane trauma’s te herinneren. Een scheiding, auto-ongeluk waarbij haar ongeboren kind overlijdt, de diagnose retrogade amnesie, allerhande bewijsmateriaal die haar aanwijzen als moordenaar van de vermiste Nusrat John (Aditi Rao Hydari). Hoe komt Mira hier uit? Het filmscript puzzelt in episodes de stukken bij elkaar waarbij tot het eind niets is wat het lijkt. Eerder vertoonde scènes krijgen een andere context en stukje bij beetje krijgt ook Mira haar herinneringen terug en komt tegenover de politie-inspecteur te staan, nota bene Dalbir Kaur Bagga (Kirti Kulhari).

Ik zag The Girl on the Train (2021) op Netflix. Echt spannend of beklemmend zijn de scènes nergens en de abrupte overgangen naar bitterzoete liedjes van Indiase makelij horen niet thuis in een thriller.