NINA – The Beginning

      No Comments on NINA – The Beginning

Aan releases ontbreekt het niet bij NINA (voluit Nina Boldt), een geboren Duitse die alweer anderhalf decennium in Londen woont. In juli 2020 maakte ik kennis met haar lekker lopende synth pop, synthwave of retrowave op het album Synthian. In december 2020 kwam de EP Control uit. Beide producties maakte ze met LAU (Laura Fares). Goed een maand later lag er eind januari 2021 alweer een EP, The Beginning, met vijf liedjes op de elektronische mat bij Spotify. Vijf ingezongen versies en vijf instrumentals. My Mistake is mijn favoriet van het vijftal, net wat meer pit dan in de rest. Het viel ook anderen op, want de single is in 2014/15 gebruikt in commercials van Hugo Boss, Adidas, Asos, Net-a-porter en Mercedes Benz en leverde een #6 plaats op in de Shazam Charts, een graadmeter van lekker opvallende muziek.

[bandcamp video=3616976497 width=560 height=435 bgcol=ffffff linkcol=0687f5]

Aha, ik luister dus naar een heruitgave van de EP My Mistake uit april 2014 (My Mistake en Dark Rider gezongen en instrumentaal). Opener We Are the Wild Ones haar eerste single uit 2013, ook al met veel succes vanwege het gebruik in de Amerikaanse Sci-Fi TV serie Being Human. Van hetzelfde debuut is Waste of Love. Met Heart of Glass brengen Nina en LAU samen een dromerige retrowave cover van de Blondie hit uit 1978. Hopelijk houdt Nina genoeg creativiteit over om ergens in de komende 1-2 jaar een waardige opvolger voor Synthian te componeren.