LAU – Believer

      No Comments on LAU – Believer

Via de synth pop van NINA ben ik bij haar maatje LAU (Laura Fares) beland. De Argentijnse singer-songwriter, drummer en producer LAU (1978) die net als de Duitse NINA momenteel in Londen woont en werkt, heeft half februari na de singles Stunning, Recognize, True en The Cards haar volledige debuutalbum Believer uitgebracht. Niettemin is ze al sinds 1995 actief, dus ‘groen’ kun je haar niet noemen. Op Spotify staat de Deluxe versie met als extra’s zeven remixes en een zeer geslaagde cover van HAIM‘s hit Now I’m In It. De catchy deuntjes en arrangementen zijn in elkaar gezet met hulp van de Franse synthwave producer Ends 84, zijn Amerikaanse evenknie Brian Skeel en Britse collega’s Astrotones en Maxx Parker.

Tien gedegen tracks die tezamen in het subgenre maar zo eens een opvallende blijver uit 2021 kunnen blijken. Naast CD en streaming versies is Believer ook verkrijgbaar op LP, cassette en CD-R, vermakelijk toch? De dansbare remixes van producers en retro music creators van over de hele wereld van True (door Luke Million en Austin Apologue), Stunning (Droid Bishop en Popcorn Kid), Recognise (Sunglasses Kid), The Cards (Highway Superstar) en We Had Magic (Maethelvin) illustreren de makkelijk te verteren, nergens irriterende deuntjes met een vette knipoog naar de 80’s en 90’s. Het zijn opstapjes om ook deze collega’s te gaan beluisteren.