ionnalee – KONSERT

      No Comments on ionnalee – KONSERT

Als je niet op tournee kunt vanwege de COVID-19 pandemie, moet je andere gelegenheden zoeken om je muziek live te kunnen spelen voor publiek. De Zweedse ionnalee deed dat op de nationale feestdag op 6 juni 2020 vanuit huis. In september 2020 zocht ze met muzikanten de afgelegen eilandengroep Fjuk in het Vättern meer een plek om 75 minuten lang uit haar oeuvre te spelen. Gratis om te bekijken, maar uiteraard uitgedaagd om je vrijwillige bijdrage via PayPal over te maken. Destijds was de single Machinee net uit. KONSERT was het feestje ter gelegenheid van 10 jaar als iamamiwhoami en ionnalee carrière. Het concert werd door meer dan 100.000 fans wereldwijd bekeken.

Een klein half jaar na dato is er de elektronische en fysieke uitgave van die concertregistratie. Via bijvoorbeeld Spotify kun je streamen. De MP3’s kun je direct aanschaffen en downloaden via Bandcamp of de artist webstore. In de store eigen beheer kun je naast de digitale downloads (hier zonder €2 BTW) desgewenst de CD/DVD of LP-versie vooruitbestellen. Die worden gebundeld met een 24bit WAV downloadable album en worden dan in maart 2021 verstuurd.

Al is de muziek goed van kwaliteit mis je de visuals, de typische sfeer in het schemerdonker, dus wat betreft heeft een DVD de voorkeur. Haar vaste producer en multi-instrumentalist Claes Björklund, maar ook muzikale collega’s TR/ST (in o), Zweeds labelmaatje Tungorna (op john), de Engelse zangeres/toetseniste Imogen Heap (op fountain), de Amerikaanse Zola Jesus (in matters) en Vander von Odd (Antonio Yee, een drag queen, performer, filmmaker, visual artist) waren van de partij, en dat is achteraf gezien een behoorlijk unicum geweest in 2020.

[bandcamp width=400 height=472 album=2450114146 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]