Gezien: Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare (2020)

Je zult maar anders willen zijn, dromen van meer. Dolly Yadav (gespeeld door Konkona Sen Sharma) wil haar volgestouwde appartement verruilen voor nieuwbouw met gouden kranen, al hebben zij en haar man Amit het geld er niet voor. Haar nichtje Kaajal (Bhumi Pednekar) is uit het landelijke Bihar naar Noida, een satellietstad van Delhi gekomen om haar dromen na te jagen, belandt eerst in een schoenenfabriek met een dominante baas en mag het vervolgens bij Red Rose Romance als call center agent proberen om viezerikken aan het lijntje te houden en cadeaus te verkopen als Kitty, een levende assistente bij een dating app. In plaats van een ruime eigen kamer moet ze het doen met een bed en hard matras in een meidenkamer van het Twinkle House, een rooms-katholieke instelling In Noida.

Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare (Dolly Kitty and Those Twinkling Stars) zit vol met dergelijke scènes: een zoontje dat liever naar het poppen- dan het treinenmuseum gaat, een Islamitische bezorger Osmaan (Amol Parashar) die wel wil aanpappen met Dolly, Amit die naar verluidt naar bed wil met de nog maagd zijnde Kaajal en Kaajal die, ondanks de afstand die ze in het call center moet houden, toch een relatie ontwikkelt met ene Pradeep.

Geheimen komen uit, ook in de beste families. Indiase cultuur, romantiek, bedrog, hebzucht, onbegrip, misverstanden em familietrekken zijn allemaal present in dit ruim twee uur durende romantische drama. “Waar kansen bestaan, is ook verlangen.” Sterren schijnen niet alleen in de nachtelijke uren waar je bang bent, ook zijn het de beoordelingen van maaltijdbezorgers en call center agents. Vanwege COVID-19 kwam de film in september 2020 direct all digital release uit bij Netflix.