Rhye – Home

      No Comments on Rhye – Home

Rhye, de groep rond de Canadese zanger Mike Milosh, bracht 22 januari Home, de opvolger van Blood (2018) uit. In de weken ervoor was de single Come in Closer met twee andere nummers Black Rain, Helpless en Beautiful verschenen. Waar je Home wellicht deze maanden direct associeert met thuiswerken of een lock down, is het idee van de band juist thuis als kern van creativiteit en gemeenschap te zien. Nog altijd zwoele funk, falset stembanden van Mike en mid-tempo arrangementen.

En toch is de pandemie present in de video van Beautiful en de breekbaarheid van mensen, dus voorzichtig graag (Hold You Done). Tot en met Need a Lover zoek je tevergeefs naar electronica. Op Helpless zijn de synths er alsnog. Het Danish National Girls’ Choir, een bekende partij om mee samen te werken voor Rhye te gast op de Intro, Outro, Hold You Down en Holy. Als ik Marvin Gaye zeg, begin je meteen aan Sexual Healing te denken. Rhye gooit het over de boeg van verlossing en vernieuwing in moeilijke tijden. Het geeft cachet aan de toch wel voorspelbaar geworden sound van de inmiddels naar Californië verhuisde Canadese artiest. Alle 13 goed, maar niet super.