Jaël – Sinfonia

      No Comments on Jaël – Sinfonia

De 41-jarige Zwitserse zangeres Jaël Malli heeft met een 30-koppig Drouji’s Friends Orchestra in augustus 2020 10 liedjes uit haar alweer 21-jarige muzikale carrière opnieuw gearrangeerd, gespeeld en gezongen voor Sinfonia. Als bonus zijn opener Reminded for Life, Belong Nowhere en It’s Time als nieuwe liedjes toegevoegd. Het arrangement voor laatstgenoemd liedje is gemaakt door de met drie Grammys bekroonde 90+’er Anita Kerr. De radio edit van de single Reminded for Life krijg je extra bij. Rustgevende easy listening en soft pop, luisterliedjes die een nieuw licht scheppen op de originelen, zoals het voor het Canadese Delerium geschreven Lost and Found (2006) en de Lunik composities Slide en Serenity. Voor No Matter What is singer-songwriter Alizé Oswald (van het Zwitserse duo Aliose) te gast.

Voor deze internationale 1 januari 2021 uitgebrachte schijf (CD/LP) zijn de Engelstalige versies gebruikt. De vocaliste kan immers net zo goed uit de voeten in het Duits en Frans, de gemiddelde luisteraar in Europa niet. Verwacht geen spectaculaire uitvoeringen. Het album kabbelt voort en vraagt intiem je aandacht.