Een frisse start van 2021 #InItForTheLongRun

Volhouden, een lange termijnrelatie onderhouden en duursport zijn drie voor kenmerkende dingen, hopelijk ook in 2021. Ondanks en dankzij de COVID-19 pandemie ziet het maken van goede voornemens er dit jaar anders uit, en toch…

#CapgeminiRunStreak
Capgemini RunStreak nekwarmerVan 1 t/m 8 januari 2021 doe ik mee aan de het #CapgeminiRunStreak initiatief en steun ermee het Longfonds, in tijden waarin COVID-19 en longaandoeningen geen prettige combinatie zijn. In de kerstvakantie hebben we dit weer van dichtbij kunnen zien.

Een ‘run streak’ is een reeks aaneengesloten dagen waarop er aan hardlopen of wandelen wordt gedaan. Vergelijkheid het met de al x dagen nuchter zijn of niet meer roken, chocolade en wijn laten staan. Sinds november heb ik meegedaan met twee groepen Rabobank collega’s aan het ommetje van de Hersenstichting. De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Door het als collega’s, vrienden of familie te installeren en elkaar scherp te houden op de plek in de ranglijst – er zijn diverse gamification elementen ingebouwd – word je op een prettige wijze gestimuleerd regelmatig te bewegen.

Henk-Jan met nekwarmer in Dronkemanslaan BalkbrugDe afstand is minder belangrijk dan het überhaupt uit je stoel komen en minimaal 20 minuten op stap te gaan. Als gezegd doe ik nu acht dagen mee met de Capgemini Run Streak die Dennis van Reijn en Lisa Marie Brouwer van de Capgemini Running Community als vervolg van Mission 970 organiseren. Dat was een virtuele run in het weekend van 17 en 18 oktober 2020 van het kantoor in Leidsche Rijn naar het hoofdkantoor in Parijs en retour voor het goede doel. De afstand van 970 kilometer werd door de grote toeloop van collega’s verdubbeld en zelfs de 1940 kilometer werd overschreden.

Molen De Star BalkbrugBij inschrijving voor de Capgemini Run Streak moest ik €5 doneren aan het Longfonds. Capgemini verdubbelt deze inleg voor elke collega die de reeks  voltooit.

Vanmorgen de eerste ronde, lekker op tempo met gemiddeld 7,3km/u om het dorp. Frisse lucht! Het scheelt dat er niet veel alcohol afgebroken hoefde te worden. Door de Ommerschans, langs de Koloniewijk en molen De Star, via het centrum naar het Heuveltjesbos en dan over de Zwolseweg naar Sluis V en over de Boslaan terug. 11,35km in totaal m’n neus achterna, zonder plan of schema. Op de Ommerweg heb ik mijn woord ‘first’ voor de compilatievideo van deelnemers ingesproken. Zodra die beschikbaar is, zal ik ‘m delen.

Komoot is bij aankomst op De Kolonie na 6,1km al gestopt met loggen. Waarschijnlijk heb ik zelf op verkeerde knoppen gedrukt. De route was echter te leuk om voor de helft te bewaren en te tonen. Dus even op afstandmeten de hele track ‘getrokken’.

Results count

182 collega’s voltooiden de acht dagen wandelen of hardlopen. Totaal is €3.650 opgehaald voor het Longfonds.

Op iets langere termijn: 23 april t/m 3 mei Rheinsteig (350km) wandelen
Rheinsteig logoIn september 2020 wandelde ik in 5 + 12 dagen het Langste Natuurpad van Nederland van Delfzijl naar Goirle met een uitloop naar Tilburg. Na vierdaagsen wandelen was dit voor mij een behoorlijk uitdaging, met een rugzak van het ene naar het andere overnachtingsadres over voornamelijk onverharde paden. Toegegeven, het traject voor over het vlakke deel van Nederland.

Daarom heb ik voor 23 april t/m 3 mei de Rheinsteig tussen Bonn en Wiesbaden / Mainz op het programma staan. Ik wandel dan aan de oostoever van de Rijn door de heuvels langs tientallen burchten, kloosters en ruïnes. Etappes zijn dan van het kaliber overnachten aan de boulevard langs de rivier en dan ‘s morgens eerst 300 meters klimmen voor je verder kunt.