Annie – Dark Hearts

      No Comments on Annie – Dark Hearts

De Noorse synth-pop DJ en producer Anne Lilia Berge Strand (1977) die als artiestennaam het houdt bij Annie is geen groentje. Ze begon haar muzikale carrière als meisje van 13 in een koor, drie jaar later gevolgd door de rock band Suitcase. In 1997 trof ze als DJ producer Tore Andreas Kroknes (DJ Erot) en scoorde een club hit met – lach niet – The Greatest Hit . Kroknes kreeg in 2000 hartfalen en overleed in 2001. Annie ging solo verder en bracht in 2004 Anniemal en in 2009 Don’t Stop uit. Grote kans dat je bij het nieuwe album Dark Hearts net als ik dacht met een newbie te maken te hebben.

Dromerig stemgeluid (In Heaven, Miracle Mile, The Untold Story), arrangementen die soms aan een soundtrack van een tienerdrama, dan weer aan een soepele knipoog naar 80’s synth-pop, tegenwoordig zou je dream pop zeggen, doen denken (The Streets Where I Belong, Dark Hearts, Forever ’92 – de laatste zelfs met saxofoonsolo). Ik kan er lekker op wandelen. Met hulp van Stefan Storm zijn 13 liedjes verzameld rond deze categorieën. Gitaren zijn ter aanvulling te horen in Corridors of Time, terwijl American Cars een retrowave afslag neemt. “I let go of the wheel and take over my heart/So before we crash kiss me under the stars.” Nostalgie en melancholiek zijn ook ingrediënten voor het trage Mermaid Dreams, het slow dance nummer Stay Tormorrow en het onderkoelde, down-mixed rock in The Countdown to the End of the World.

SOS klinkt het door de vocoder aan de start van The Bomb, waar een triphop beat onder gezet is, maar te ‘koel’ op de synths om echt uit je speakers te knallen. De vocoder blijft nog even aan voor It’s Finally Over, een liefelijk wijsje inclusief vogels op de achtergrond.