Sophie Ellis-Bextor – Songs from the Kitchen Disco: Sophie Ellis-Bextor’s Greatest Hits

De Britse popzangeres Sophie Ellis-Bextor (1979) heeft 13 november Songs from the Kitchen Disco: Sophie Ellis-Bextor’s Greatest Hits uitgebracht. Enerzijds een mooie overbrugging van de COVID-19 periode, een cadeau idee voor de feestdagen, anderzijds een steun in de rug voor de evenementenbranche met We Make Events. De nu veertiger is twee decennia doorgebroken met Groovejet (If This Ain’t Love), Murder on the Dancefloor en Get Over You. Sophie was één van de zangeressen op Mirage (2010) van Armin van Buuren. Natuurlijk is Not Giving Up On Love opgenomen in de compilatie van 20 songs en totaal 76 minuten nu disco. Van latere albums zijn Bittersweet en Catch You. Hoewel de Britse een herkenbare sound heeft, zijn de tempoverschillen en arrangementen voldoende onderscheidend. Het geheel klinkt me verrassend tijdloos.

Van de Zweedse collega’s van Alcazar leende ze Crying in the Discotheque (2001) en nam in zeven verlaten Londense clubs (St Moritz, Bush Hall, Omeara, Clapham Grand, Heaven, Apollo Theatre en The O2 Arena) de videoclip op. Dance like no one sees you. Tijdens de pandemie verzorgden Ellis-Bextor, haar echtgenoot The Feeling bassist Richard Jones en hun kinderen 10 weken lang op vrijdagavond live optredens via Instagram met de naam Kitchen Disco Live en speciale concerten voor het einde van de eerste lockdown op 17 juli en Halloween op 30 oktober. Hieronder een voorbeeld van hoe ‘moeders’ er thuis met de kinderen maar een feestje van maakt met Madonna’s Like a Prayer, dat overigens niet op het verzamelalbum is beland.

Naast een aantal tracks die nooit op single zijn verschenen, bekend dus bij de echte fans en een kennismaking voor de nieuwkomeers, staan er nog wat covers op. True Faith van New Order (origineel is uit 1987), een live versie van Do You Remember the First Time? een hit uit 1994 van Pulp en de afsluiter, My Favourite Things uit de musical The Sound of Music. Get into the groove!