Nieuwe EP’s van NINA, Julia Viktoria, Lilly Ahlberg en Jon Foreman

In december kwamen diverse interessante EP’s uit. Ik stel ze graag aan je voor.

NINA feat. LAU – Control
Van de Britse NINA met LAU besprak ik in juli 2020 het soepele retrowave / synth pop album Synthian . Nu is er alweer de 5-song EP Control. Nina Boldt, inderdaad van Duitse komaf en Laura Fares maken herkenbare mid-tempo deuntjes die qua tempo in elkaars verlengde liggen, niettemin een aardige aanvulling.
[bandcamp width=400 height=340 album=3343065069 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]

Julia Viktoria – Stranger
Uit een verkenning van nieuwe Scandipop / synthpop aanwinsten heb ik de 19-jarige Julia Viktoria gevist. Liedjes over vervreemding en juist niet vergeten willen worden, niet kunnen stoppen en mijmeren over wat geliefden ooit samenbond. Voor haar leeftijd klinkt Julia al behoorlijk volwassen en ik mag hopen dat ze in haar tienerjaren meer heeft meegemaakt dan stukgelopen relaties. In 2016 debuteerde ze met I’ll Do It for You. Het leverde de Newcomer of the Year in het Local Heroes Gala in 2017 op, gevolgd door een finaleplaats in P4 Next Gävleborg, een competitie op de radio met haar liedje Colors.Het afgelopen jaar heeft ze samengewerkt met liedjeschrijver Robin Padam en producer Johannes Willinder met de 5-song EP Stranger als resultaat. Van het lekker lopende titelnummer is ook de Zweedstalige versie opgenomen.
Het beste komt ze uit de verf in de up tempo tracks Stranger en Can’t Stop. In I Don’t Want to Be Forgotten en Things We Never Had is ze te inwisselbaar voor zoveel andere popzangeressen.

Lilly Ahlberg – Call Me

Uit dezelfde Scandinavische Spotify afspeellijst heb ik Lilly Ahlberg opgedoken. Ze werd in 1996 in Italië geboren, verhuisde onlangs van Australië naar Londen. Haar Zweedse en Engelse ouders werkten voor IKEA. Op haar 14e begon ze met zingen onder begeleiding van haar broer op gitaar. Aanvankelijk postte ze covers van bijvoorbeeld Tracy Chapman en Maroon 5 op Youtube. Ze werd in 2018 ontdekt met het liedje Bad Boys, was de support act voor Emma Blackery.

Op de 6-song EP Call Me staan de aantrekkelijkheid, verwonding en verlangen in een liefdesrelatie centraal. Lekkere popliedjes die drijven in de electronica en qua teksten niet veel om het lijf hebben met Naked als dieptepunt. “I don’t want to use my imagination to see you naked.”

Jon Foreman – Love, Fear & Belief

Jon Foreman is de zanger van de populaire Amerikaanse rockband Switchfoot. Hij bracht al eerder soloalbums uit en kiest er nu voor thematisch gegroepeerde favorieten op EP’s uit te brengen. Na Doubt was het 1 december de beurt aan Love. Op 8 december kwam Fear uit, op 18 december gevolgd door Believe. Het zijn lekkermakertjes voor een in 2021 te verschijnen volledig album. Ook Switchfoot werkt aan een opvolger van Native Tongue (2019).