Kevin Max – Revisiting This Planet

Kevin Max was zelf vijf toen relirocker Larry Norman in 1972 Only Visiting This Planet uitbracht. Het was een noviteit, een volwaardig rock ‘n roll album met Jezus in de (textuele) hoofdrol. Van Bob Dylan tot Bono (U2), Michael W. Smith tot de christelijke metal scene, ze zijn allemaal geïnspireerd, beïnvloed door of ‘mede mogelijk gemaakt’ door Larry Norman. We spoelen vooruit naar 1994. Kevin Max, TobyMac en Michael Tait vormden dc Talk en reisden met Larry Norman van podium naar podium. I Wish We’d All Been Ready kreeg een DC Talk uitvoering en Larry was later te gast op Max’s eerste soloalbum Stereotype Be (2001).

Larry Norman overleed in 2008. Zijn broer Charles heeft met een Europese all-star band de tijdloze liedjes van Larry Norman nieuw leven in geblazen. Op 15 oktober 2016 was ik bij het unieke Larry Norman Tribute concert in Veenendaal. Kevin Max had al langer het plan, maar heeft het eindelijk gedaan na een ontmoeting met Larry’s zoon Mike Norman.

Het eerbetoon Only Visiting This Planet is opnieuw opgenomen en ingezongen tot Revisiting This Planet. Max kreeg hulp van multi-instrumentalist en producer John Mark Painter. Gastoptredens zijn er zijn vrouw, Fleming McWilliams (met John ook bekend als Fleming & John), Daniel Smith (Danielson Band) en Mike Norman. De beetje Norman fan kan ze dromen: Why Don’t You Look Into Jesus, The Outlaw, Rightous Rocker #1, The Great American Novel en natuurlijk het ‘anthem’ Why Should the Devil Have All The Good Music, al in de jaren ’70 gecovered door Cliff Richard, in 1993 door Geoff Moore & The Distance om maar eens twee oude albums van zolder te halen. En ik heb natuurlijk de Live at Flevo (1990) CD met de uitvoering met Nederlandse band.

En je leest het goed, de reeks God heeft een vierde aflevering gekregen, een waardige bijdrage van Kevin Max. Waar gaat het christelijke geloof echt over. Wat blijft er over na het strippen van franje en opsmuk? Sta je nog voor je God? De artiest toont met Revisiting This Planet respect voor Larry Norman, heeft een toegankelijke en zeker niet gladgestreken remake afgeleverd.