Capgemini kerstdiner 2020 met 15.319 collega’s #dininghomeforxmas

Als alternatieve kerstborrel of diner organiseerde mijn werkgever Capgemini Nederland vanavond een diner voor in totaal 15.523 collega’s, hun partners en thuiswonende kinderen, die al negen maanden thuiswerken erop hebben zitten. Nee, niet als super spreader event op een centrale locatie, maar thuis met familie en het laptopscherm.

Mark Grimberg spreekt Capgemini collega's toeBij de aankondiging in november werd aangegeven dat met Thuisbezorgd.nl zou worden samengewerkt. Het aanbod ervan in de omgeving van Balkbrug bestond eind november welgeteld uit twee pizza / döner ‘restaurants’. We zagen in gedachten met z’n vieren één van deze twee al helemaal leeggekocht worden. In december voegde zich het bekende Hotel De Zon uit Ommen ook op het bezorgplatform. De plannen zijn gewijzigd. CEO Hans van Waayenburg en zijn team hebben Michelin sterrenchef-kok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS® in Amsterdam gevraagd om speciaal een mooi kerstmenu te ontwikkelen met variaties voor liefhebbers van vlees, vis of vegetarisch. Woensdagmorgen bezorgde thuisuiteten.nl twee dozen vol in plastic bakjes verpakte gerechten die enkel nog uitgepakt, afgebakken, opgewarmd en geserveerd hoefden te worden.

Na een aftrap van executive board member Mark Grimberg en bezoekjes aan huis bij collega’s door Santa’s reporters – ook collega’s – was het tijd voor de in de over gebakken bol van Menno, gevolgd door:

  • gerookte zalm met pompoensalade, vinaigrette en hazelnoten
  • sukadelapje met aardappelgratin en rode kool
  • Holtkamp meringue met compôte van mango en steranijs en vanillesaus

Voor de flexitarieër thuis was er:

  • pompoensalade, vinaigrette en hazelnoten
  • geroosterde bloemkool, amandelen, kikkerwerten en dukkah
  • kokosmousse met limoen-basilicum gel en vegan biscuit.

Geetings from BalkbrugNaast een hoop gezelligheid met eigen familie en op een speelse wijze met collega’s via een website en natuurlijk de diverse WhatsApp groepen, is het ook een poging geworden om als grootste kerstdiner ooit in het Guinness Book of World Records te komen. Geslaagd evenement!

Hier wat tweets van collega’s:

 

En natuurlijk ontbrak een Christmas at Capgemini Spotify playlist niet. Totaal net iets meer dan 8 uur aan smooth jazz kerstdeuntjes, past precies in een normale werkdag!

Zie ook: