Vitaa & Slimane – VersuS Chapitre II

Ik was enigszins verbaasd om begin oktober in de release radar het VersuS – Chapitre II van de Franse zangeres Vitaa en rapper Slimane aan te treffen. In 2019 besprak ik het 19 duetten tellende album VersuS Er is nu een tiental nieuwe liedjes als nota bene eerste schijf aan toegevoegd. Was het de B-keuze? Recenter samen geschreven liedjes? Ik kan het (nog) niet vinden. Het duo bracht in de aanloop naar de release Ça ira als lead single met video clip uit, een goede graadmeter voor de met vrolijke mediterrane pop arrangementen doorspekte arrangementen en redelijk eenvoudige teksten, dus goed te volgen voor non-native speakers. La scène en Je te tiens hebben hetzelfde stramien. Voor het mid tempo Tu me laisses is zanger Dadju te gast.

Het wordt meer van hetzelfde in Ça fait mal en De l’or. Insupportables heeft een stevig tempo. Het track nodigt uit om in dance remixes opgenomen te worden. De componist van J’avance lijkt bij het schrijven naar Crystal WatersGypsy Woman geluisterd te hebben. Na de wals in Coeur de pierre sluit de ballad On se reverra af. Vocaal is het duo goed op elkaar ingespeeld; in Frankrijk smullen ze van het resultaat. Met VersuS Chapitre II kun je wat Frankrijk naar je eigen huis halen.