VERITÉ – new limbs (vol. 1)

      No Comments on VERITÉ – new limbs (vol. 1)

Singer songwriter Vérité, de artiestennaam van Kelsey Byrne, is een experiment aangegaan. Emotioneel geladen liedjes zonder concept, grenzen of verwachtingen vooraf het medium. Een mentale en muzikale schoonmaakronde om de innerlijke verwondingen die in liedjes waren uitgeschreven op te nemen met de 4-song EP new limbs (vol. 1) als resultaat. Hé, new limbs was ook een frase in de opener van het vorige album, New Skin (2019).

“I held my breath for as long as I could and I sunk myself to the bottom of your room and I waited, still and patient for you to cut me like a blade would”

Voor de productie van het viertal nam ze Aron Forbes (hij werkte eerder voor Halsey, BANKS, Billie Eilish, Donna Missal, One Direction) in de arm, figuurlijk natuurlijk in deze pandemie. Zelf schreef ze Best of Me en Younger Women tot naar eigen zeggen 65% versies. De rest werkte het tweetal in hun beide studio’s, verbonden via Facetime uit. Puntige pop in Save Up, de smeekbede om bij het naderend einde van een relatie het maar gewoon hardop te zeggen (Younger Women). En op piano de afsluitende wals, een duet trouwens, I’ll Take The Blame. De voorbijgaande relaties blijven een inspiratiebron voor de Amerikaanse. Of en wanneer er een volume 2 verschijnt, is niet bekend. Het is de vrijheid die de independent artist zichzelf gunt, zolang de muse een bestendige omgang met Kelsey Byrne heeft.