Hanneke de Wit – Van passie naar boek : een stappenplan om je boek te schrijven en zelf uit te geven

Tussen de vele andere boeken die er geschreven zijn over het schrijven, valt Van passie naar boek : een stappenplan om je boek te schrijven en zelf uit te geven van Hanneke de Wit om een aantal redenen op. Ze focust op non-fictie en de (zelfstandige) ondernemer die een boek als marketingmiddel voor het bedrijf wil inzetten.

Ze blijft juist weg van de inspiratie en transpiratie van het schrijven zelf. Vanwege haar achtergrond in de grafische industrie heeft juist weer extra aandacht voor de opmaak en de diverse mogelijkheden om je boek te laten drukken. Over SEO of het met software komen tot een e-book versie van je pennenvruchten verwijst ze naar anderen, terwijl je voor een gedegen planning, allerhande checklists voor het schrijven, ontwerpen, drukken en uitgeven er een handig naslagwerk aan hebt.

Van papiersoorten tot de benodigde kwaliteit van afbeeldingen, de werkwijze van het Centraal Boekhuis, Bol.com, NBD Biblion tot veelgemaakte schrijffouten en de structuur van je boek is De Wit scherp en actueel voor zowel de Nederlandse als Vlaamse (aspirant) auteur.

Over de auteur
Al zo lang Hanneke de Wit zich kan herinneren wilde ze niets liever dan boeken maken. Die droom kwam uit toen ze in 2012 haar eerste boek uitgaf. Ook klanten begeleidt ze bij het uitgeven van hun eigen boek. Van passie naar boek – Een stappenplan om je boek te schrijven en zelf uit te geven is haar vierde.

Boeken hebben iets magisch en zijn een prachtige marketingtool. Een boek geeft je autoriteit op je vakgebied, opent nieuwe deuren en zorgt ervoor dat je jezelf en je bedrijf kunt promoten op plekken waar je anders niet terecht was gekomen. Een boek maken is bovendien een prachtig project. Het helpt je om de doelstellingen van je bedrijf aan te scherpen en geeft je meer voldoening dan je je ooit had kunnen voorstellen