Fireflight – Who We Are The Head and The Heart

Jarenlang was de Amerikaanse rockband Fireflight begin december te vinden op het podium van het multifunctioneel centrum in het Duitse Ennepetal voor Christmas Rock Night met Innova (2015) als laatste wapenfeit. Na vijf jaar – op de ingetogen versies van liedjes op Re*Imag*Innova (2017) en het worship album Surrender van zangeres Dawn Michele na – van de muzikale radar verdwenen te zijn, was de release Who We Are The Head and The Heart een mooie reden geweest het vliegtuig naar Duitsland te nemen, ware er geen COVID-19. De band debuteerde in de herboren toestand bij RockFest Records in de originele bezetting met naast Michele bassiste Wendy Drennen en gitaristen Glenn Drennen en Justin Cox. Je mist net als ik een drummer. Mij onbekend wie het slagwerk voor Who We Are… leverde.

Niks geen zoetsappige worship of mid-tempo radiovriendelijke prut. Fireflight rockt als weleer (luister alleen al naar Bang Bang) en kreeg productionele hulp van Josiah Prince (Disciple). Ze verdeelden de release over twee helften, als een LP met volume 1 The Head en volume 2 The Heart. Thema’s als je het kind van God weten (Who We Are), aan de waarheid vasthuoden (Welcome to the Show), volhouden tijdens moeilijke tijden (Keep Your Head Up) en vergeving (Bury the Dead).  Tien lekkere rocksongs met eigenlijk alleen Keep Your Head Up als te vriendelijk arrangement.