Dagny – Strangers / Lovers

      No Comments on Dagny – Strangers / Lovers

Dagny Norvoll Sandvik (1990) uit het Noorse Tromsø, op het (virtuele) podium Dagny, trok mijn aandacht met de gelikte synth pop single Somebody. Met Marit Sandvik en jazz muzikant Øystein Norvoll als ouders groeide Dagny op met muziek en bracht in 2015 een retro pop-rock liedje Backbeat uit. De forse aandacht op Apple Music en Spotify leidde tot een EP Ultraviolet (2016) met voornamelijk rocksongs. Ze schreef mee aan Katy Perry‘s Never Really Over (2020). Ook de rest van het dozijn liedjes op het in eigen beheer uitgebrachte Strangers / Lovers is gesmeerde pop dankzij producer Thomas Kongshavn en zijn helpers Rat City, ASV, Hank Solo, Cutfather, Jeppe London Bilsby, Jason Gill, Axxe, State en Richard Craker.

Een tweeluik over de aantrekkelijke en afstotelijke kant van liefdesrelaties. De wens om langs te komen (Come on Over), het fijne van lichamelijke aanraking (Somebody) en het voldoende vinden om buiten de stad van de liefde te verblijven (Paris). Na een oproep Let Me Cry kun je de dansvloer weer op voor Coulda Woulda Shoulda.

Er is Tension en daarna een echt kantelpunt in het tweeluik met Moment, dat de opmaat vormt voor deel twee met melancholie. In Please Look at Me vraagt ze “Can we dance like we used to make love ‘cause I can’t feel your heat anymore.” Bad at Love is een korte piano ballad vol trieste momenten, It’s a Heartbreak en het danceable Bye Bye Baby gaan over verbroken relaties, de laatste met een vette knipoog naar de jaren ’80. In de sfeervolle afsluiter Coast to Coast neemt ze zich voor haar geliefde te zoeken “I’ll come and find you, coast to coast. Oh, I’ll keep searching for you, my love.” Mochten we in de volgende lente weer naar concerten kunnen, staat Dagny op woensdag 14 april in Paradiso, Amsterdam op de planken met mij in het publiek.