Anna of the North – Believe (EP)

De Noorse zangeres Anna Lotterud, artiestennaam Anna of the North, bracht ruim een half jaar na het album Dream Girl onlangs een 5 song EP Believe uit. Het product van verplicht thuiswerken – Anna was in het voorjaar net bezig met een tour door de Verenigde Staten – en op slot gooien van de cultuurinstellingen heeft naast een home made versie van Dream Girl en Lovers (titelnummer van haar 2017 album) een paar nieuwe nummers. Sferische opener Lover Ghost bezingt een verloren geliefde. De cover van Cher‘s Believe (1998) heeft eenzelfde behandeling gekregen als de andere Anna of the North liedjes. Eerlijk gezegd vind ik de cover van Anna beter dan het origineel.

Dat brengt me alweer bij de laatste, Someone Special, een op piano geschreven ballad die ook als losse single is uitgebracht. In de videoclip met de bezigheden tussen de optredens door het beeld van een gewone meid met relatable luisterliedjes.