Sara Bareilles – More Love – Songs from Little Voice Season One

Sara Bareilles maakte eigen versies van de liedjes uit de dit jaar in gestarte romantische comedy/dramaserie Little Voice voor Apple TV+ en compileerde een tiental tot More Love – Songs from Little Voice Season One. De serie verbeeldt “the universal journey of finding your authentic voice in your early 20s. It is described as a fresh, intensely romantic tale of the search to find your true voice…and then the courage to use it.” En dus vind je liedjes als opener I Don’t Know Anything Yet, Dear Hope, Simple and True, Coming Back to You en Tell Her op dit album. Hoop, liefde, toenadering en terugkeer en het besef nog maar jong volwassen te zijn.

Tyler Chester (onder andere met Michael Gungor lid van On Earth en eerder naast Bareilles werkend voor Switchfoot, Jon Foreman’s solowerk, Andrew Belle, Madison Cunningham, Tyson Motsenbocker, Laura Jean Anderson, Sam Weber en Lovelite) e set samen met Bareilles. Arrangementen zijn onmiskenbaar Bareilles met spaarzaam gebruik van gitaar en percussie. Dear Hope schreef ze jaren geleden als Hemingway toen nog met minder hoopvolle teksten. Het titelnummer dat ook als lead single werd uitgebracht, schreef ze in 2007 voor haar debuutalbum, maar haalde de release toen niet. Het kan verkeren.